KoruFlorya’ya ödüllü İngiliz devi BroadwayMalyan’ın eli değdi

Florya'da inşaatına başlanan KoruFlorya, ödüllü İngiliz Broadway Malyan ile Türk şirketler Kraft Mimarlık ve Kreatif Mimarlık'ın ortak çalışmasıyla "ayrıcalıklı yaşamın yeni markası" olmaya geliyor.

Aydınlı, ARKE, Metal Yapı Konut ve Vizyonlife ortaklığının TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği KoruFlorya’nın mimari ve yaşam alanları tasarımında yüzlerce uluslararası ödülün sahibi İngiliz devi Broadway Malyan rol aldı. Mimarlık, şehir planlama ve tasarım alanlarında 44 yıllık tecrübe sahibi Broadway Malyan, dünyanın en iyi 25 mimarlık şirketi arasında gösteriliyor.

Aile rezidansının tasarımında denize, ormana ve göle yakınlıktan esinlenildi
BroadwayMalyan’ın İstanbul, Londra ve Singapur’daki ekipleri, KoruFlorya aile rezidansı ve AVM bloklarının cepheleri ve peyzajın tasarımını gerçekleştirdi. Broadway Malyan Direktörü Peter Vaughan,”KoruFlorya projesiyle İstanbul’a damgasını vuracak yeni bir çekim noktası oluşturmayı amaçladık. Projenin mimarisi tarz itibariyle modern ve minimalist bir nitelik taşırken, doğal malzeme ve formlar açısından sıcak bir duygu veriyor. Tasarımda, projenin ormana, denize ve göle yakınlığından esinlendik. Gerek aile rezidansı gerekse AVM içindeki mağazalarda güvenlik ve konfor hissini artırmak için toprak renkleri ve yumuşak formları, ahşap ve doğal taşların ağırlıklı olduğu malzemelerle bütünleştirdik. Projenin yakın çevredeki toplu taşıma güzergahlarına bağlantıları ve yeşil çatı gibi özelliklerle sürdürülebilirlik ilkesine bağlı kalmaya öncelik verdik” dedi.
 

Kraft ve Kreatif Mimarlık, KoruFlorya’nın mimari ortakları

KoruFlorya’nın mimari ortaklarından Kraft Mimarlık, aile rezidansı ve AVM projelerindeki modern tasarım anlayışı, yeşili ön plana çıkaran yaklaşımı ile projeye hayat verdi.
 

KoruFlorya’daki yaşam alanlarının iç mekan tasarımında rol alan Kreatif Mimarlık da ev sahiplerine kullanım ve bakım kolaylığına sahip, uzun ömürlü, konfor ve kalitenin tüm detaylarda titizlikle sağlandığı yaşam seçenekleri sunmayı amaçladı.

298 lüks konut ve iki katlı AVM’den oluşan KoruFlorya, Florya’nın son büyük projesi olma özelliğini taşıyor. Tek katlı ve dubleks olmak üzere iki farklı konut tipi bulunan KoruFlorya’da tek katlı daireler 3+1 ile 5+1, dubleks daireler de 4+2 ile 7+2 arasında değişiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın