Kore’de Uçan Hipodrom

Seul'de bir hipodrom tasarlanması için açılan yarışmada mansiyon ödülü kazanan Fransız ofis Loci Anima Architecture, Pegasus isimli projeleriyle yeşile zarar vermeden, ağaçların üzerinde yükseltilmiş bir yapı sunuyor.

Fransiz mimarlık ofisi Loci Anima, Chae-Pereira Architects ve Jean de Gastines Architects işbirliğiyle Kore’de yükseltilmiş bir hipodrom yapısı tasarladı. Mitolojik denizaltı kenti Atlantis’ten ilham alarak bu kez böyle bir kenti gökyüzüne yükseltme fikriyle yola çıkan ekip; Jules Verne’den George Lucas’a bugüne kadar üretilen ütopyalardaki uçan kentleri fiziksel özgürleşmenin ve manevi yükselişin sembolü olarak gördüklerini söyleyerek “21. yüzyılda gökyüzü kentleri neden mümkün olmasın?” sorusuyla yarışma için uçan hipodrom projesini geliştirmiş.

Mevcut doğal dokuyu korumak üzere hipodromu yükselterek tasarladıklarını belirten ekip, yarış pistinin altında bulunan alanda bütünsel tesisler tasarlayarak doğaya minimum müdahaleyle rekreatif faaliyetleri mümkün kıldıklarını söylüyor. Mimarlar, tasarlanan tüm kompleksin biyokütle ve jeotermal enerji aracılığıyla kendine yeterli bir yapı ortaya koyulduğuna da vurgu yapıyor.

Havalanmış dairesel bir yapıda yarış pisti ile tema parkın buluştuğu proje, mekanlar arasındaki mesafeyi kısaltarak kolay sirkülasyon sağlıyor. Batıda yer alan 7 derece eğimli tribün, seyir için başarılı bir bakış açısı sunuyor. Projede halk locası ile VIP birbirinden ayrılmış ancak aynı tribün seviyesinde konumlandırılarak farklı grupların yarış pistini aynı kalitede izlemesine imkan tanınıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın