Konut Konferansı ”Alüminyum Geleceğin Yapı Taşlarından Olabilir”

Çuhadaroğlu, Yapı–Endüstri Merkezi (YEM) tarafından 25.11.2014 tarihinde beşincisi düzenlenen Konut Konferansı ana sponsorlarındandı.

Çuhadaroğlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Yılmaz, konut sektöründe yenilikler, fırsatlar ve fark yaratanların konuşulduğu panelde ” Alüminyum geleceğin yapı taşlarından olabilir ” dedi.

Dr. Metin Yılmaz, konutlardaki alüminyum kullanımının önemine değindiği konuşmasına, insan nüfusunun artışı ile doğal kaynakların hızla tükenmekte olduğunu söyleyerek başladı. Yılmaz, nüfusun kırsal kesimden şehirlere göç ettiğini, bunun da şehirlerde enerjiye olan talebi daha da arttırdığını dile getirdi ve gelişmiş ülkelerin, az gelişmiş ülkelere oranla daha fazla enerji tükettiğini ifade ederek, ülkelerin kendi aralarında imzaladıkları dünyanın doğal kaynaklarını korumaya yönelik sözleşmelerden bahsetti. Türkiye’nin de tarafı olduğu bu sözleşmelerin ülkenin iç mevzuatlarına da girmesi gerektiğini belirten Çuhadaroğlu Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye’nin artık bu konumda olması gerektiğini anlattı. İnşaatlarda kullanılan malzemelere olan talebin zamanla değiştiğini, günümüzde çeliğin kullanımının azalmaya başladığını kaydeden Yılmaz, “Artık gelecekte kullanacağımız malzemeleri aramamız lazım” dedi. Geçmişte inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin sürdürülebilirlik, enerji tasarrufu gibi kriterler ele alındığında ömürlerini doldurduğuna vurgu yapan Yılmaz, alüminyumun geleceğin yapı taşlarından olabileceğinin altını çizdi. Alüminyumun doğada en çok bulunan malzemelerin başında geldiğini ve yüksek enerji isteyen maliyetine karşılık tekrar kullanılabilirliğini ifade ederek, alüminyumun çok küçük bir enerji kaybı oranı ile tekrar geri kazanılabileceğini dile getirdi.” Alüminyumun kullanım miktarı arttıkça ve tekrar kullanıldıkça maliyet düşmektedir ” diyen Yılmaz, kullanım hızının artış gösterdiğini ifade etti ve sözlerinde ” Sertifikalı binaların sayıları arttığında ve konut yapımında çevreci mevzuatlar uygulandığında alüminyumun konut sektöründe kullanımı artacaktır” diyerek alüminyum kullanım oranının artacağını vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın