Kentsel Böcek Yetiştiriciliği

Belatchew Arkitekter'in şehirleri kentsel böcek yetiştiriciliği yoluyla protein üretiminde kendi kendine yeterli hale getiren önerisi "London 2026: recipes for building a food capital" sergisinin bir parçası olarak Roca London Gallery'de sergileniyor.

Sergide, dünyanın dört bir yanından gelen, gıdanın kentsel yaşama sürdürülebilir entegrasyonunu keşfeden yaratıcı vizyonlar, mimari planlar ve canlı projeler bulunuyor.

Roca’nın bahar sergisi, nüfusunun 10 milyonu geçeceği tahmin edilen 2026’nın Londra’sını ele alıyor. Sergi, gıda üretebilecek binaların (agritecture), gıdaların çeşitli ölçeklerde üretilmesiyle şehir manzarasını nasıl etkileyeceğini hayal ediyor.

Belatchew Arkitekter’in Önerisi BuzzBuilding ve Kentsel Böcek Yetiştiriciliği Hakkında

2050 yılında, Dünya’da 9 milyar kişinin yaşayacağı tahmin ediliyor. Çevreye ilave bir yük getirmeden herkes için yeterli miktarda sürdürülebilir bir gıda üretiminin nasıl olabileceği en fazla yöneltilen sorulardan. Bu soruna getirilen çözümlerden biri de et üretimine alternatif bulmak. Tam bu noktada böcekler bir protein kaynağı olarak görülüyor.

Yaklaşık 1.900 yenilebilir böcek türü var ve dünya nüfusunun 2 milyarı bugün zaten böcek yiyor. Böceklerden protein üretimi et üretiminden çok daha verimli, örneğin, 1 kg sığır eti üretmek için 10 kg yem gerekir, ancak aynı miktarda yem 9 kg böcek üretebiliyor.

Bir kentsel böcek üretiminin nasıl göründüğünü göstermek için, Belatchew Labs, cırcır böceklerinin ekimi için BuzzBuilding böcek çiftliğini geliştirdi. BuzzBuilding, yumurtadan tüketime hazır böceklere kadar tüm böcek üretim akışını birleştiren bir bina. Ek olarak, BuzzBuilding, nesli tükenmekte olan arı türlerinin varlığının devam etmesini sağlamanın yanı sıra, şehri aynı zamanda nesli tükenmekte olan yaban arıları için güvenli bir limana dönüştürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın