Kentlerde Kolektif Tasarıma Legoyla Başlangıç

Renzo Piano, Steven Holl, Bjarke Ingels ve daha pek çok mimar Lego parçalarıyla kendi tasarımlarını üretti.

İllüstratör Olafur Eliasson High Line’da sergilediği enstalasyonda Lego parçalarıyla mevcut kentsel gelişmeye alternatif bir kent imajı yarattı.

Herkesin katılımıyla bir kent planlama oyununa dönüşen enstalasyonun yaratılması için tanınmış mimarlar davet edildi. Ziyaretçilerin katılımıyla üzerinde her türlü değişikliğe olanak tanıyan projeyi sanatçı, bir mekanı kolektif şekilde üretmek için bir başlangıç olarak değerlendiriyor.

James Corner Field Operations, BIG, David M. Schwarz Architects, Diller Scofidio + Renfro, OMA New York, Renzo Piano Building Workshop, Robert A.M. Stern Architects, Selldorf Architects, SHoP and Steven Holl Architects gibi ofislerin oluşturduğu ekipler Lego parçalarıyla kendi tasarımlarını üretti.

OMA, yükseldikçe devleşen asimetrik bir kule tasarlarken BIG sivri uçlu bir kule, SHoP ekibi ise cılız bir gökdelen yarattı.

Holl küçük bir yapı tasarlarken Renzo Piano tapınağa benzer bir yapı ve James Corner Fied Operations ise bir ağaç oluşturdu.

High Line’daki sanat programlarını yürüten ekip Friends of High Line, dört ay boyunca ziyaretçilerin üzerinde oynamalar yapabileceği bu projenin kolektif mimarlığın bir parçası olduğunu dile getirerek insan ölçeğindeki sanat çalışmasının günümüzün kentlerinde sıkça rastladığımız beton ve çelik kulelere karşı alternatif bir çaba sergilediğini söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın