Osmanlı dönemi eserleri elektronik ortamda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nde bulunan Osmanlı Dönemi eserler dijital ortama aktarılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğünce hazırlanan “Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nde Bulunan Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerin Katalgolanması, Dijital Ortama Aktarılması ve Elektronik Ortamda Sunulması” projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir.

12 ay boyunca İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü tarafından yürütülecek projeyle; Atatürk Kitaplığı’nda bulunan Arapça, Farsça ve Osmanlı Türkçesi ile basılması, 40 bin adet nadir eserin kataloglama ve niteleme işlemlerinin, Uluslararası Kütüphanecilik Standartları’na uygun hale getirilmesi, eserlerin taranarak sayısal ortama aktarılması, depolanması ve web üzerinden ücretsiz olarak hizmete sunulması hedeflendi.

Proje sonunda; Atatürk Kitaplığı’nda bulunan basılı kültürel mirasın korunması, görünürlüğünün arttırılması ve bilgiye erişiminin daha etkin ve yaygın bir hale getirilmesi amaçlanıyor. Projenin tanıtım toplantısı, 7 Şubat 2013 Perşembe günü 14:00’de Taksim’deki Atatürk Kitaplığı Konferans Salonu’nda yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın