Kaunas’ta Konser Merkezi Yarışması Düzenleniyor

Malcolm Reading Consultants (MRC), 2022 Avrupa Kültür Başkenti adayı Kaunas'ın yeni konser merkezi için Kaunas Belediyesi görevlendirmesi ile tek aşamalı bir yarışma düzenliyor.

Malcolm Reading Consultants (MRC), Kaunas Belediyesi tarafından Kaunas’ın yeni Konser Merkezi için tek aşamalı bir tasarım yarışması organize etmesi için görevlendirildi. 2022 Avrupa Kültür Başkenti unvanına aday olan öncü Litvanya şehri için büyük önem taşıyacak olan bu yeni yapı, dünya çapında bir konser mekanının yanı sıra halk etkinlikleri için çok işlevli alanları da içinde barındıracak.

Tek aşamalı olarak gerçekleştirilecek yarışma yaz başında başlayarak güz döneminde sonuçlanacak. Bu yarışma girişimi, Litvanya tarihinin en popüler mimari yarışması olan Science Island’ın başarısını izliyor. MRC Yönetim Kurulu Başkanı Malcolm Reading, bu işbirliği hakkında şunları söylüyor:

Seçkin bir mimari mirasa sahip olan ve Baltık Bölgesi içinde önemli bir merkez olarak hızla ön plana çıkan Kaunas, takip edilmesi gereken bir Avrupa şehri. Kaunas ile ortaklığımıza devam etmekten oldukça memnunuz. Daha kompleks bir yapı ile, kentsel tasarım, peyzaj ve teknik gereksinimleri karşılayabilme hususunda yarışmacıları zorlayacak bu proje, yakın tarihte gerçekleşmiş olan Science Island yarışmasının mükemmel bir devamı niteliğinde. Uluslararası tasarım camiasından yaratıcı karşılıklar almayı dört gözle bekliyoruz.

Şu anda Londra’daki Birleşik Krallık Holocaust Anıtı, Edinburgh’daki Ross Pavilionu ve Katar’ın Doha kentindeki Art Mill gibi üst düzeyde yarışmalar yürütmekte olan MRC, proje için tasarım özetini şekillendirecek, tasarım kriterlerini geliştirecek, jüri seçimi konusunda tavsiyelerde bulunacak, yarışmayı özel bir mikro site aracılığıyla başlatarak sunacak ve ihale sürecini yönetecek.  Yarışmaya ilişkin nihai hazırlıklar devam ediyor, ayrıntılar ise lansmanda açıklanacak.

İlgilenen mimarlar ve tasarımcılar, kaydolmak ve yarışmanın lansmanı hakkında bildirim almak için yarışmanın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

Etiketler

Bir yanıt yazın