Kapadokya’da Gizli Dünyalar

Hollandalı ekip RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances], Cappadox kapsamında Ortahisar'da "Hidden Worlds" adı altında bir enstalasyon tasarladı.

Küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği Cappadox Çağdaş Sanat Programı 2018’in teması “Sessizlik”. Cappadox Çağdaş Sanat Programı, her yıl Kapadokya’daki farklı köylere, kasabalara ve vadilere odaklanıyor. 4. senesinde Cappadox Çağdaş SanatProgramı, Balkanderesi Vadisi’yle kasaba meydanının iç içe geçtiği Ortahisar etrafında kuruluyor.

14 Haziran ile 9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen sanat programı kapsamında yer alan işlerden birisi “Bunker 599” projeleri ile yakından tanıdığımız RAAAF’ın “Hidden Worlds” isimli enstalasyonu.

Hidden Worlds, Kapadokya’nın manzarasının ardındaki yaşamı gerçek ve mecazi anlamıyla yansıtıyor.

Binlerce yıllık bir zaman çizgisinde, Ortahisar Vadisi’ndeki mağaralar çok yakın zamanda yani sadece 40 yıl önce terk edildi. Şu anda çoğu insan yüzyıllardır bu vadinin yaşamın merkezi olduğunu fark etmiyor. Mağaranın içinde yansıyan alevlerin sessiz hareketi, antik dünyadaki insanların varlığını hissettiriyor.

RAAAF – Hidden Worlds – teaser from RAAAF on Vimeo.

Katılan Diğer Sanatçılar

Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), İnci Eviner (İstanbul), RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz (Stockholm/Berlin).

Etiketler

Bir yanıt yazın