Kanal İstanbul Projesi’nin Güzergahı Belli Oldu

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahı belli oldu. Açıklamayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı. Buna göre proje Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorundan geçecek.

NTV’nin haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili açıklama geldi. Bakan Arslan şunları söyledi:

“…Tüm çalışmalar değerlendirildi, deprem ve tsunami risk değerlendirmeleri yapıldı. Jeolojik etütlerin entegre olacağı çalışmalar tamamlandı. İTÜ, Boğaziçi, ODTÜ ve Gazi üniversitelerinden destek alındı. Uluslararası uzmanlardan destek aldık ve bu destekler sürüyor. 35 kurum – kuruluşun çalışmalarıyla çevresel koşular, maden alanları, yer altı ve yer üstü su kaynakları, toprak kaynakları gibi etkenler çerçevesinde yapılabilirlik dikkate alındı.

5 farklı alternatif üzerinde yapılan tüm çalışmalar sonunda, 4. alternatifte karar kılındı. Kanal İstanbul Projesi, Küçükçekmece Gölü’nden girecek ve Sazlısu Barajı’nın oradan Terkos Barajı’nın doğusundan Karedeniz’e çıkmış olacak. Güzergahımız yaklaşık 45 km.

Çalışmaları yaparken Terkos Gölü su havzasıyla etkileşimi olamaması adına kritik sınırdan doğu istikametine yaklaşık 500 km uzaklaştırıldı. Baklalı ve Dursunköy yerleşkelerinin kanal havası altında kalmaması adına bu yol izlendi ve bölge sakinlerinin olumsuz etkilenmemesi sağlandı.

Marmara tarafında 3 tane geçişi, Marmaray Projesi’nde olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü’nün altından geçirmeyi hedefliyoruz. Kuzey istikametinde olan diğer alternatiflerin tamamı ise köprü geçişi şeklinde olacak.

Yap-işlet-devret kamu-özel iş birliği karma modeliyle yapılacak ihale süreçlerini bitirip, bu sene içinde kazma vurmayı hedefliyoruz…”

Haberin devamına ve Bakan Ahmet Arslan’ın videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahı belli oldu. Açıklamayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı. Buna göre proje Küçükçekmece – Sazlıdere – Durusu koridorundan geçecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın