Kanal İstanbul Projesi Hayata Geçiyor Mu?

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre, Kanal İstanbul için 1/100 bin ölçekli güzergah ve rezerv yapı planı tamamlandı ve ihale süreci başlatıldı.

Sabah Gazetesi’nde çıkan haber “Türkiye’nin çılgın projesi Kanal İstanbul‘un son planlarına Sabah ulaştı. Binlerce geminin tehdit ettiği İstanbul Boğazı‘na alternatif yaratma fikri artık hayal olmaktan çıkıyor ve hızla gerçeğe dönüşüyor.” sözleriyle başlıyor. Erhan Öztürk’ün haberi şöyle devam ediyor:

Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy’den geçecek Kanal 45.2 kilometre uzunluğunda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını açıklayacağı projenin ihale süreci de başlatıldı. Hazırlanan 5 alternatiften seçilen Kanal İstanbul’un güzergahı resmileşti. Ve sondaj çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu. İşte detaylar:

HAFRİYAT ADASI
Projeden çıkan hafriyatla Marmara Denizi’ne 3 grup ada yapılması planlanıyor. Birinci grup ada 186 hektar olacak. İkinci grup ada 155 hektar olacak. Üçüncü grup ada 104 hektar alanı kaplayacak. Çıkan hafriyatın kalanı Karadeniz kıyısının doldurulmasında ve Terkos Gölü’nün olduğu bölgeye yeni kıyı yapımında kullanılacak.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın