Kalebodur Kalesinterflex Fabrikası, Çan – Çanakkale

Seramik firmalarının uzmanlıklarını ve yenilikçi olduklarını ispatlamaları aynı kalitedeki üretimi alışagelmiş özelliklerin dışına çıkarak yapabilmesidir.

Bunun en önemli örneği daha ince ve daha büyük ebatlı seramik üretme hayalidir. Bu hayalle yola çıkan Kaleseramik, porselen seramik özelliklerini sağlayan 100 x 300 cm ebatında ve 3 mm incelikte Kalesinterflex’i üretti. Kalesinterflex ile tek bir karoda zemin, duvar ve cephe uygulamalarında geniş alanların kaplanmasına imkan verildi, ayrıca inceliğinin sonucu olarak hafif bir malzeme olan Kalesinterflex ile taşıma, uygulama gibi konularda kolaylık sağlandı.

Kalesinterflex’in diğer yapı malzemelerinden ayrıştığı özellikleri özellikle dış cephe, iç mekan, mobilya ve tezgah sektörü gibi kullanım alanlarında görülebilir.

Kalesinterflex; hafifliği sayesinde diğer seramiklerin üçte biri oranında olan ağırlığıyla binaya binen yükleri azaltıyor. Yine hafifliği sayesinde taşıma ve montaj kolaylığı sağlıyor. Esneklik özelliği ile diğer seramikler için mümkün olmayan oval uygulamalara imkan veriyor. Büyük ebatı sayesinde binadaki derz miktarını minimuma indirgiyor. Fotokatalitik özelliği sayesinde dış cephe bakım ve temizleme maliyetlerini düşürüyor. Kolay işlenebilmesi ile şantiye ortamında kolaylık sağlıyor. Yıllar içerisinde rengi solmuyor, yüzey düzgünlüğü bozulmuyor. Antibakteriyel ve kimyasallara dayanımı sayesinde de iç mekanda; hatta laboratuvarlarda bile kullanılabiliyor. Kolay işlenebilme, çizilmeye dayanıklılık, ısıya dayanıklılık özellikleri ve büyük ebatı sayesinde de mobilya sektöründe kullanılma imkanı veriyor. Ürünün çevre dostu olması da dikkate değer özelliklerinden biri. Getirdiği tüm bu avantajlar dolayısıyla da birçok önemli referans projede tercih edilen güvenilir bir ürün olarak öne çıkıyor.

Tüm Kalesinterflex üretimlerde standart olarak yüzeyde uygulanan nanokompozit kaplama ile Kalesinterflex antibakteriyel özellik kazanıyor. Kalesinterflex su-itici, yağ-itici, anti-grafiti ve fotokatalitik olma özellikleriyle kolay temizleniyor, leke tutmuyor.

Kalesinterflex’in çevreci olduğu en önemli konular üretim safhasında görülebilir. Kalesinterflex’in üretimi sırasında birim metrekare alanı kaplamak için kullanılan hammadde miktarı, enerji ve su ihtiyacı benzer üretimlere göre daha azdır. Yenilikçi bir teknoloji ile üretilen Kalesinterflex üretimi sırasında ortaya çıkan gaz ve toz emisyonu da muadil üretimlere göre azdır.

Fabrika Dosyası’nı, RAF Ürün Dergisi’nde yayınlandığı formatta buradan görebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın