Kale Grubu, “2°C Bildirisi”ni İmzalayan Türkiye’nin İlk Yapı Sektörü Kurumu Oldu

Kale Grubu, dünyanın farklı bölgelerinden yaklaşık 300 özel sektör kuruluşunun CEO'ları tarafından imzalanarak, hükümetleri küresel iklim değişikliğine karşı önlem almaya davet eden "2°C Bildirisi"ni imzaladı.

Böylece Kale Grubu, Türk yapı sektöründe “2°C Bildirisi”ni imzalayan ilk kurum oldu.

Kale Grubu, uluslararası iklim değişikliği müzakerelerinde, bütün hükümetleri gecikmeden iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarını desteklemeye davet eden “2°C Bildirisi”ni imzaladı.

“2°C Bildirisi”, Güney Afrika’nın Durban kentinde Aralık ayında gerçekleştirilecek olan İklim Zirvesi (İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMDÇS) 17’inci Taraflar Konferansı) öncesinde, hükümetlere mesaj niteliği taşıyor. Bildiri çerçevesinde hükümetlerden, Kyoto Protokolü’nün ilk döneminin sona ereceği 2012 yılı sonrasında güçlü, adil ve etkin bir uluslararası iklim değişikliği anlaşmasının kabul edilmesi isteniyor. Bildiride, yeşil kalkınmanın gerçekleşmesini güvence altına alacak eylemler detaylandırılırken, küresel sıcaklık artışının en fazla 2°C’de tutulması gerekliliğine işaret ediliyor.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 2°C Bildirisi’nin imzalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kale Grubu olarak, küresel iklim değişikliği ile mücadelede küresel çabalara destek vererek başarılı olursak, bunun gelecek nesillere bırakacağımız en zengin miras olacağına inanıyoruz” dedi.

Okyay, “Köklü sanayi ve ticaret geçmişimiz bize, insan yaşamında olduğu gibi şirketlerin yaşamında da en büyük başarının sürdürülebilirlik olduğunu öğretti. İş hayatımızda sürdürülebilir büyüme, sürdürülebilir kar ve sürdürülebilir şirketler yaratmak istiyoruz. Ancak iklim değişikliğini engelleyemezsek bunların hiçbirinin anlamı olmayacağının bilincindeyiz. Kale Grubu olarak, 2°C Bildirisi’nin altına imzamızı atmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek Kale Grubu’nun sürdürülebilirliğe verdiği önemin altını çizdi.

Kale Grubu’nun imzaladığı bildiri gereğince, tüm üretim, Ar-Ge, yatırım, ticaret, servis, yatırım ve lojistik faaliyetleri sırasında karbon salınımını azaltmayı, karbon salınımını azaltmada daha etkili ürünler üretmeyi hedeflediğini söyleyen Okyay, “Kendi faaliyetlerimiz dışındaki alanlarda da iklim değişikliğini engellemeye yönelik destek vereceğiz.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın