Kahraman Fethi Sekin Anısına Heykel Yarışması Düzenlenecek

İzmir'de şehit polis Fethi Sekin'in anısını yaşatmak amacıyla yapılacak heykel için Şehit Fethi Sekin Ulusal Anıt Heykel Yarışması ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kahraman polis Şehit Fethi Sekin için ulusal düzeyde bir Anıt Heykel Yarışması düzenliyor. Sekin’in heykeli, daha önce duyurulduğu gibi adının verildiği 40 dönümlük parka değil, şehit olduğu Adliye önüne dikilecek.

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Fethi Sekin, 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adalet Sarayı’na düzenlenen terör saldırısını çatışmaya girerek önlemiş ancak kendisi de şehit olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin’in anısını, şehit düştüğü yere dikilecek heykelle yaşatacak. Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

“Şehit Fethi Sekin Ulusal Anıt Heykel Yarışması”nın danışman jüri üyeleri İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe olacak. Ulusal yarışmanın asıl jüri üyeleri ise Yrd.Doç. Ahenk Yılmaz (Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi), Hasibe Velibeyoğlu (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü), Müge Deniz Bal (İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü), Yrd.Doç. Oktay Şahinler (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi), Prof.Dr. Semra Daşçı (Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi), Serap Gül (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü) ve heykeltıraş Varol Topaç’tan oluşacak. Yedek jüri ise Can Aysan (İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı-Endüstriyel Tasarımcı), Mert Taşkındemir (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi), Yrd.Doç. Kıvanç Kılınç (Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi) ve Tonguç Sercan’dan (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Personeli-Heykeltıraş) oluşacak.

27 Ocak Cuma günü yapılacak ilk jüri toplantısının ardından yarışma şartları belirlenerek, ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Dün başka bir vesile ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde idim. Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı’ndaki tanıdıklara keşke İzmir Adliye’nin orada bir Fethi Sekin Anıtı yarışması açsa demiştim, İzmir yine İzmir olduğunu gösterip yarışmayı açıyor 🙂 Tebrikler…

    Düzeltilmesinin yararlı olacağını düşündüğüm bir not: Asli ve yedek jürideki 11 kişinin 5 tanesi doğruda İzmir BB ile ilgili kişiler. İdarelerde çalışanlar elbette jürilerde de yer alabilirler ama doğrusu Türkiye ortamını ilgilendiren bu önemde bir yarışmada daha fazla bağımsız uzmanın jüride bulunmasının daha doğru olacağını düşünüyorum.

    ASLİ JÜRİ ÜYELERİ
    Hasibe Velibeyoğlu (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü)
    Müge Deniz Bal (İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Planlama Proje Şube Müdürü)
    Serap Gül (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürü)
    Ahenk Yılmaz (Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi)
    Oktay Şahinler (Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi)
    Semra Daşçı (Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi),
    Varol Topaç (Heykeltraş)

    YEDEK JÜRİ ÜYELERİ
    Can Aysan (İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı-Endüstriyel Tasarımcı)
    Tonguç Sercan (İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Personeli-Heykeltıraş)
    Mert Taşkındemir (Dokuz Eylül Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi)
    Kıvanç Kılınç (Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi)

Bir yanıt yazın