Kadir Topbaş, Üsküdar Şemsi Paşa Camii Hakkında Açıklama Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Şemsi Paşa Camii hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadir Topbaş’ın konuşmasında değindiği bazı önemli noktalar:

…Projeler Daire Başkanlığı sahilleri daha fazla yürünebilir hale getirmek ve sahillerin yaşanabilmesi için bir proje çalışması yaptı.

…Üsküdar sahilinden de Harem’e doğru sahil boyunca yürüme bandını genişletmek ve orada yaşanan yoğunluğun çok daha rahat bir hale getirilmesi açısından bir çalışma yapılmış.

Bu çalışma Koruma Kurulu tarafından onaylanmış ve proje haline getirilmiş. Bir miktar kazıklar çakılmak suretiyle yol genişlemesi düşünülmüş ve bu da Şemsi Paşa Camii önünde sirayet eden bir nokta

…Şemsi Paşa Camii’nin kendi cami çevresinde çatlak falan yok. İhata duvarları dediğimiz bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi, fotoğraflar ile belgeler ile raporlarla tespitli. Ve kazık çakmakla ilgili değil.

Önünden geçirilmesi düşünülen yolun, kazıkları kısmen çakılmış olmasına rağmen Şemsi Paşa Camii’nin önüne ilave yapılmadan diğer taraflar devam edecek ama ön bölümünü ben kendim bizzat kaleme alarak bir düzenleme yaptım…

Etiketler

2 yorum

  • baris-altan says:

    Başkan kalemi eline alıp bizzat düzenleme yapmış, çok rahatlatıcı, şahtı şahbaz olur artık…

  • omer-yilmaz says:

    Bunu düşündüm ben de.

    Sonra mimar olmasa da bir belediye başkanının böyle bir kriz anında müdahalede bulunmasının sakıncası olmadığına kanaat getirdim. “Köprü tasarladım'”la aynı durum değil.

    Açıklamanın bütünü çok kötü. Yapılan hatanın ne olduğunun bile farkında olduğunu sanmıyorum Başkan’ın.

Bir yanıt yazın