İstancool kapılarını açıyor

Sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir organizasyon olmayı hedefleyen ve tamamıyla halka açık, ücretsiz bir festival olan ''Istancool'2011'', kapılarını 27 Mayıs'ta açacak.

İstanbul- ”İstanbul’74” ve Londra merkezli ”Liberatum” tarafından düzenlenen ”Istancool”un Edition Otel’deki tanıtımında konuşan festivalin Kreaktif Başkanı Demet Müftüoğlu Eşeli, sanat, tasarım, moda, edebiyat, film, müzik ve fikir alanında etkili bir organizasyon olmayı hedefleyen ve ücretsiz bir festival olan ”Istancool’2011” için bir önceki yılın başarılarından yola çıkıldığını söyledi. Eşeli, İstanbul’un ufku açık bir dünya şehri profilini destekler nitelikte, geniş bir yelpazeye yayılan ve iddialı içeriğe sahip 3 günlük bir kültürel buluşma programı oluşturulduğunu anlattı.

Eşeli, bu yıl 2’ncisi düzenlenecek festivalin uluslararası katılımcıları arasında son olarak İtalyan yönetmen Luca Guadagnin’in ”I Am Love” adlı filminde baş rol oynayan Oscarlı oyuncu Tilda Swinton, ”Brazil”, ”12 Monkeys” ve ”Fear and Loathing in Las Vegas” gibi filmlerin yönetmeni Terry Gilliam, R.E.M grubunun solisti Michael Stipe, ”Spider-Man 1-2-3”, ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” ve Cannes Film Festivali’nde ”Melencholia” filmdeki rolü ile ”En iyi kadın oyuncu” seçilen Kirsten Dunst, İngiliz yönetmen, fotoğrafçı ve kavramsal sanatçı Sam Taylor-Wood, ünlü Fransız moda markası Givenchy’nin kreatif direktörü Riccardo Tisci, moda tasarımcısı Haider Ackermann ve müzisyen Courtney Love gibi isimlerin bulunduğunu kaydetti.

Festivale Türkiye’den de Serra Yılmaz, Reha Erdem ve Murathan Mungan’ın konuşmacı olarak katılacağını ifade eden Eşeli, değişik ülkelerden sanatçıları buluşturan kültürler arası festivalin uzun yıllar sürmesini diledi.

”İstanbul’74”ün kurucu başkanı Alphan Eşeli de bu yıl önemli içerik ve katılımın olduğu ”Istancool”un sadece İstanbul’un değil, dünyanın önemli festivali olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti.

Festivalin bu yılki ana sponsoru Vakko Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko da İstanbul’a büyük katkı sağlayacak böyle bir festivalin parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Vakko Moda Merkezinde 27 Mayıs Cuma günü düzenlenecek programla açılışı yapılacak olan ”Istancool”, 29 Mayıs’ta sona erecek. Etkinlikler, Pera Müzesi ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın