İstanbulSMD MIPIM’de Türk Mimarlarını Tanıttı

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM'de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı.

Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor. İstanbul’un önde gelen mimarlık ofislerinden İstanbulSMD üyesi olan mimarların tasarladığı bina görsellerinden oluşan video sunumu, Türk ve yabancı gayrimenkul uzmanları tarafından büyük ilgi gördü.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin MIPIM’in en yoğun günü olan 16 Mart tarihinde düzenlediği panelde Türk mimarlarının yapıtları ve son yıllarda çok sayıda bina üretmekten ötürü kazandıkları deneyimin dış pazarlarda önemli bir avantaj olacağı anlatıldı. İSMD üyelerinden HAS Mimarlık’tan Ayşe Hasol Erktin, MuuM Mimarlık’tan Murat Aksu ve ERA Mimarlık’tan Ali Hızıroğlu’nun katıldığı panelde, Türk mimarlarının, son yıllardaki gayrimenkul yatırımlarıyla ve Türk müteahhitleriyle birlikte girişilen uluslararası projelerde önemli birikim ve deneyim kazandıklarına dikkat çekilerek, dünya standartlarında hizmet kalitesi sundukları belirtildi.

Kendisi de mimar olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın MIPIM’de ziyaret ettiği İstanbulSMD standında, dış pazarlara tasarımla giren ülkelerin, gerek yapı malzemesi, gerekse müteahhitlik hizmetleri ihracatında da önemli artışlar gözlendiği; Türk mimarlarının başarısının, müteahhitler ve yapı malzemesi üreticilerine de yansıyacak olumlu bir etki yaratacağı konuşuldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın