İstanbul TV-Radyo Kulesi Londra’da Digital Turn Sergisinde

Melike Altınışık Architects İstanbul TV – Radyo Kulesi projesi ile Londra’da Digital Turn, AADRL sergisinde yer alıyor.

Fotoğraf: Ege Acar

Londra’nın köklü ve prestijli mimarlık okullarından Architectural Association Design Research Laboratory (AADRL) yirminci yılında, eğitim ile ilgili ve deneysel kurumlarda yenilikçi dijital tasarım ve araştırma araçlarının nasıl tasarım ve üretim pratiğini değiştirdiğini gösterdiği mevcut çalışmaları, uygulamaları ve araştırma gündemleri ile birlikte mezun ettiği uluslararası yenilikçi 5 mimarın projelerinden oluşturduğu bir seçki ile ‘Digital Turn’ sergi platformunda yer alıyor. Sergi seçkisinde Alvin Huang, Marc Fornes, Daode Li ile birlikte Melike Altınışık’ı ve ‘İstanbul TV-Radyo Kulesi’ni de ağırlıyor.

Mimarlık ve kentsel tasarım üzerine yüksek lisans eğitimini AADRL’de tamamlayan Melike Altınışık, açılış tarihi Temmuz 2019 olarak açıklanan İstanbul TV-Radyo Kulesi’nin özgün tasarım hikayesini ve yapım sürecini ‘The Digital Turn’ platformu için multimedya disipliniyle hazırlanan bir sergiye dönüştürdü.

Altınışık’ın ‘The Digital Turn’de sergilenen işleri arasında, kulenin yapımı süreci sırasında bulunduğu konum ve etrafını çevreleyen doğayla kurduğu derin ilişkiyi sanatsal bir dille aktaran videolar ile  ‘fine print’ baskı fotoğraf çalışmaları, 3B baskı tekniğiyle tasarlanan maketler ve isimlerini Kule’nin tasarımından alan ‘Avrupa’ ile ‘Asya’ başlıklı iki adet tablo bulunuyor. Dijital tasarım tekniğinin bir örneği olan tablolar, bir yapının dış çeperine farklı bir açıdan bakılmasını sağlıyor, yenilikçi bir bina okuması vaat ediyor.

AADRL’nin “fiziksel ve metaforik sergi platformu” olarak tanımladığı “The Digital Turn”, fiziksel ve dijital dünyanın sınırlarını zorlayan, yenilikçi fikirleriyle daha efektif, kolektif ve yaratıcı bir geleceğe katkı sağlayan mimarların projelerini ev sahipliği yapmasıyla biliniyor.

“Digital Turn” sergisi Londra’daki ‘The Building Centre’ binasında 26 Ocak 2019’a kadar açık kalacak. Sergide yer alan İstanbul TV-Radyo Kulesi’nin önümüzdeki yıl, ‘Kuleyi Beklerken’ başlığıyla, İstanbul’da sergilenmesi bekleniyor.

İstanbul TV ve Radyo Kulesi (Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi)

Etiketler

Bir yanıt yazın