İstanbul Marka Şehir Olacak

İstanbul’da yaşanan değişim ve inşaat sektörü açısından yeni gelişen bölgeler hakkında Artı Deneyim Genel Müdürü Ufuk Kayador şunları söyledi.

“Hızla büyüyen ve gelişen İstanbul pek çok farklı ilçesinde hayata geçirilen yeni projeler ile marka şehir olma yolunda emin adımlar ile ilerliyor. Şehrin her iki yakasında kurulacak yeni şehirler ve bu şehirlerin konseptleri İstanbul’un dünya şehirleri arasındaki yerini üst sıralara taşıyacak.

Türkiye’nin sağlık üssü olarak konumlanan Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ilçelerinin yanı sıra Anadolu Yakası’nda Tuzla Orhanlı’da yeni kurulacak şehir de bilim, teknoloji ve kongre üssü olacak. Bu ilçeler yeni planlama çerçevesinde İstanbul’da yatırım yapılacak bölgeler arasında öne çıkan önemli yerleşim yerleri. Hızla büyüyen ve İstanbul’un marka ilçelerinden biri olan Maltepe, civarında yükselen nitelikli konutlar ve Avrupa’nın en büyük şehir parkı ile spor, yaşam ve eğlencenin yeni merkezi olacak. Toplam 1.500 dönümlük alanda konumlanacak park, içerisinde tüm spor aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği bunun yanı sıra insanların aileleri ile güzel vakit geçirebilecekleri eğlence alanlarını da içinde barındırıyor. Gerek Maltepe bölgesi ve gerekse etkileşimde bulunan diğer bölgelerde de konutların satış ve kiralama fiyatlarında önemli ölçüde artışlar olması beklenecektir. Maltepe, Kartal, Pendik gibi Anadolu yakasının önemli ilçelerinde yakın dönemde yapılan ve yapılacak olan, özellikle markalı projelerinde devreye girmesi ile birlikte bu bölgelerinde değeri her geçen gün daha da artacaktır” dedi.

İstanbul’un daha fazla yatırım çekebilmesi için hükümete, yerel yönetimlere ve gayrimenkul geliştirici firmalara büyük görevler düştüğünü belirten Artı Değer Yönetici Ortağı Sevgi Uyanık ise modern IT ve iletişim teknolojileri, kaliteli konutlar, eğitim, su ve elektrik gibi temel hizmetlerin çağın gereklilikleri çerçevesinde vatandaşların hizmetine sunulması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın