“Işıklar” Usta Eğitim Semineri

Yapı sektöründe dünyanın sayılı klinler tuğla üreticilerinden biri olan "Işıklar Klinker Tuğla Grubu" tüm Türkiye'de vermiş olduğu usta eğitim seminerlerine bir yenisini daha ekledi.

27 Kasım Çarşamba günü Işıklar Pazarlama Müdürü “Mim. Dilek Toruş Karaköz’ün konuşmacı olduğu seminere 70’i aşkın tuğla uygulama ustası katılım gösterdi.

Başlangıçta Işıklar Klinker Tuğla Grubu’nun hammadde hazırlıklarından ve fabrika üretim sürecinden bahsedildi. Ürün gamıyla ilgili genel bilgiler verildikten sonra bu ürünlerin kullanıldığı uygulama örnekleri görsel olarak paylaşıldı. Seminerde kalitesiz ürün kullanımının yol açtığı sorunlara da ayrıca değinildi.

Pişmiş toprak malzemeyle yurtdışında yapılan başarılı uygulamalar da tuğla ustalarıyla paylaşıldı. Taban ürünleri arasında yer alan ve “enerji verimliliği”ne katkı yapan “hidro taban” ustaların dikkatini çekti.Cephe ürünlerinden, ısı yalıtım sistemlerinde kullanılan xps ve eps yerine kullanılabilecek, yanmazlık özelliğine sahip (A1 sınıfı) I-C Board kanallı panel yoğun ilgiyle karşılandı.

Seminerde kiremit ürünlerindeki mavi, lacivert ve siyah renkli yeni kiremitlerin de anlatımına yer verildi. Teorik bilgilendirmenin ardından Antalya Depo Seminer Alanı’nda daha önceden hazırlanmış prototipler üzerinde, çatı sistemleri, çatı aksesuarlarıyla birlikte ustalara tanıtıldı. I-C Board kanallı panel üzerine kaplama tuğlasının adaptasyonu uygulamalı olarak gösterildi. Ustalar da bu uygulamaya bire-bir katılım sağlayarak tecrübelerini pekiştirme olanağı sağladılar.

Günün sonunda ise, Işıklar Pazarlama ekibinin de bulunduğu bir yemek ile ustalarla eğitim semineri sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın