İran’da Müzeye Dönüştürülen Bir Köprü

İranlı ofis CAAT Studio köprüyü müzeye dönüştüren bir proje tasarladı.

CAAT Studio, İran’ın Tahran’daki Mirdamad Köprüsünü canlandıran bir açık antropoloji müzesi oluşturma amacıyla, “Unutulan Kent Mekanlarının Organize Edilmesi” isimli bir proje tasarladı.

7 metre yüksekliğinde ve 14,1 metre genişliğindeki mevcut köprüye dair yapılan kapsamlı bir çalışmanın sonucunda geliştirilen tasarım ile alanın yaya niteliğinin geliştirilmesine odaklanılmış.

Köprü altındaki gürültü sorununun ele alındığı projede, kapalı sütunlarla birlikte “tepe ve gövdede akustik bir mod” oluşturmak için kubbe ve kemer benzeri bir geometri kullanılmış.

Benzer şekilde, alanda izleyicinin dikkatini çekmek için vitrinler, çoğunlukla yaya geçitlerinin kullanıldığı göz hizasındaki yerlere yerleştirilmiş.

Mimarlar, Tahran’da arazi değerlerinin çok yüksek olduğunu, kültürel bir kompleks oluşturmanın çok fazla bütçe gerektirdiğini ve mevcut binaların tahrip edilmesine neden olabileceğini ifade ediyor ve ekliyor: “Bu da, ortak hatıraların kaybolmasına neden olacaktır. Bu nedenle çözümü, unutulmuş ve kaybolmuş alanlarda bulmak daha iyi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın