İpekiş Termal Kür Merkezi Oluyor

Gerekli plan değişiklikleri ile Özel Sağlık Tesisi Alanı içine alınan ve Anıtlar Kurulu’nun onayıyla Termal Kür Merkezi yapımı için projelendirilen İpekiş’e bir onay da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi.

“ÇED gerekli değildir” raporu verilen İpekiş, Termal Kür Merkezi olarak hayata geçmeye hazırlanıyor.

İpekiş Fabrikası’nın bulunduğu alana yapılacak olan Termal Kür Merkezi’nin projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da geçer not aldı. İpekiş Termal Kür Merkezi Otel İşletmeciliği Projesi’ne “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararı verildi. Stadyum Meydanı Projesi içinde İpekiş Fabrikası’nın bulunduğu alanın sağlık ve kür merkezi olarak planlanması tartışılırken başta stadyum olmak üzere pek çok projede imzası olan Yüksek Mimar Hasan Sözüneri’nin çizdiği Termal Kür Merkezi’nin Bursa’ya termal kimliğini geri kazandırılması hedefleniyor.

KOZA FORMUNDA KÜR MERKEZİ

Planlanan merkezde 250 oda bulunacak olup, bunların 241 odası 2 yataklı, 7 odası suit oda 4 yataklı ve 2 odası bedensel engelli odası 2 yataklı olacak. Ayrıca kür merkezi-fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitelerinin de bulunduğu proje kapsamında;150 kişilik oturma salonu, 500 kişilik 1. sınıf lokanta, 220 kişilik 2. sınıf lokanta, 220 kişilik kafeterya, 700 kişilik çok amaçlı salon, 700 kişilik 2. sınıf alakart lokanta, 100 kişilik 2. sınıf alakart lokanta, 150 kişilik pasta salonu, 130 kişilik toplantı salonu, 100 kişilik toplantı salonu, 60 kişilik toplantı salonu, masa tenisi salonu, bilardo salonu ve TV salonu yer alıyor.

ATATÜRK’E ÖZEL ANI KÖŞESİ

Koza formunda oluşturulan mimari tasarımda; Fabrika İdari Binası, Lojman Binası ve Su Kulesi gibi tescilli yapıların mimari özelliklerine dikkat edilirken, mevcut ağaç dokusunun korunarak, ilave yeşil teraslarla doğal bir ortam oluşturulması hedefleniyor. 5 katlı olarak projelendirilen yeni binanın Kültürpark ile ilişkisini güçlendiren kullanım birlikteliğini kolaylaştırılacak düzenlemelere yer verildi. Tescilli binalar yeni proje ile entegre edilerek, özgün karakterine en az müdahale ile mimari karakterlerinin öne çıkmasını sağlayan ilkeler gözetildi. Atatürk’ün 1925 yılında tesisin yapımı için ilk adımı attığı idari bina sergi amaçlı kullanılacak, binada Atatürk Özel Anı Köşesi oluşturulacak.

SU İHTİYACI BURSA JEOTERMAL AŞ’DEN

Söz konusu Termal Kür Merkezi’nde kullanılmak üzere Bursa Jeotermal Enerji İnşaat Turizm Mad. San. Tic. A.Ş. Genel Müdürlüğü’nden alanın bitişiğindeki mevcut kuyudan termal suyun kullanımı için “Termal Su Satış Sözleşmesi” yapıldı. Projenin 95 milyon TL’ye mal olması hedefleniyor. Termal Kür Merkezi işlevi için gerekli tedavi amaçlı çok kapsamlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon birimlerinin yanı sıra, farklı ihtiyaçlara cevap verebilen yatak bölümleri, rekreasyon alanları, tematik restoranları, Bursa hamam kültürü ihtiyacının karşılanması için günübirlik hamam ve açık havuz kullanım tesisleri, toplantı, seminer, konferans salonları, diğer sosyo-kültürel tesisleri ile Bursa’nın tekrar ‘termal kent’ olarak anılmasını sağlayacak yeni yatırımlar için öncülük edecek çağdaş imkanlarla donatılması düşünülüyor.

ÇED RAPORU

Kararda ise; “60. 631,15 m2 kapalı alan mevkiindeki İpekiş Mensucat Türk Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan İpekiş Termal Kür Merkezi Otel İşletmeciliği projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince İpekiş Termal Kür Merkezi Otel İşletmeciliği projesi’ne Valiliğimizce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir” denildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın