İngiliz Yetkililerin Türkiye Ziyareti

Building Design'dan Elizabeth Hopkirk'ün haberine göre Foster and Partners, Benoy, AECOM ve HOK'un yetkilileri Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmişler.

3 günlük iş ziyaretine bu şirketlerine yetkilileri yanında İngiliz Yatırım Bakanı Lord Stephen Green, CBI Genel Direktörü John Cridland ve UKTI CEO’su Nick Baird katıldı.

Türkiye ve İstanbul’un özellikle uzun vadeli potansiyele sahip, gelişmekte olan bir pazar olduğu ekonomistler tarafından söyleniyor.

Nüfus artışı ile karşı karşıya olan ülkenin gündeminde 2020 Olimpiyat adaylığı, 3. Köprü, hızlı tren, okul, hastane yatırımları var.

Ülke, küresel mali krizinin ardından hızlı bir düşüş yaşadı. Son iki yılı içinde toparlanarak %8’lik bir büyüme oranını yakaladı.

% 10 civarındaki enflasyon ve işsizlik oranına, ticaret açığına ve yükselen yakıt fiyatlarına bakıldığında işler bu sene de zorlu geçecek gibi görünüyor. Ama UKTI uzun vadeli görünümün ülke için pozitif olduğuna inanıyor.

Swanke Hayden Connell İstanbul Ofisi’nden Nick Birchall, “Avrupa dizlerinin üstüne düştü ama Türkiye yerel ofis açmak isteyen mimarlar için bir bal küpü. Türkiye’yi gazete manşetlerinde göremezsiniz, MIPIM’de havalı bir standına rastlayamazsınız ama çok güçlü bir ekonomi. Tüm malzemeleri ile dünyanın yeni gelişen ekonomileri arasında zirvede olmalı,” dedi.

Swanke Hayden Connell, İstanbul’da iş yapan İngiliz mimarlık ofislerinden birisi. 16 yıldır iş yapıyor ve son beş yılda ekibi 3 kat büyüdü.

Ofisin son günlerde üzerinde çalıştığı proje şehrin Anadolu Yakası’ndaki 43 katlı ofis kulesi (Palladium Tower).

Proje alışılmadık tedarik yöntemi ile mimarlık ofisine verilmiş. İşveren, yarışma yapıp 4 mimarlık ofisine 120.000 Dolar harcamaktansa, Swanke Hayden Connell’den 40.000 Dolar’a 3 farklı proje yapmasını istemiş.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Foster’ın zaten ofisi vardı, AECOM’un ofisi var ve satın alacak şirket bakınıyor biliyoruz ki, HOK projelere teklif verir yarışmalara girer çıkar, Benoy da ortalıkta zaten dolanır. VD bunu haber yapmış ama yeni bir durum da değil hani.

Bir yanıt yazın