Treetop Experience Seyir Kulesi Ziyarete Açıldı

Kopenhag’a bir saat uzaklıktaki macera parkı Camp Adventure için EFFEKT tarafından tasarlanan 45 metre yüksekliğindeki seyir kulesi ziyarete açıldı.

Daha tamamlanmadan Alman Tasarım Konseyi Ödülü, 2017 Iconic Award ve Güney Danimarka’nın En İyi Turizm Girişimi gibi birçok ödül kazanan kule, açılış gününde 2500’den fazla ziyaretçi ağırladı. EFFEKT Architects’ten Tue Foged, bu özel rampa ile ziyaretçilere sıra dışı bir doğa deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini söylüyor.

Doğa gerçek deneyimi sunuyor, biz yalnızca bu deneyimi daha erişilebilir kılıyor ve bir dizi alternatif perspektif sunuyoruz.

Gisselfeld Klosters Ormanı’nın gür ağaçları arasından yükselen kule, ziyaretçilere 360 derecelik bir deneyim vadediyor. Hiperbolik şekli ile heykelsi bir görünüme sahip kulenin deniz seviyesinden 140 metre yükseklikte yer alan seyir terası, Zealand Adası üzerinde erişilebilecek en yüksek nokta. Bu zirve noktası, ziyaretçileri Kopenhag ve Malmö’ye hakim bir manzara ile buluşturuyor.

Kulenin arkasındaki ana fikir, doğal çevreye müdahale etmeden, canlı çeşitliliği ile dikkat çeken ormanı Camp Adventure ziyaretçileri için erişilebilir kılmaktı. Basamaksız tasarımı ile erişilebilirliği pekiştirilen kulede materyal olarak meşe ağacı tercih edildi ve bu devasa rampanın orman ile bütünlük kurması sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın