Tarihi Yarımada’nın Şekli Bozuldu

Tarihi Yarımada'nın şekli, Yenikapı sahil dolgusu nedeniyle bozuldu.

Ramazan Bedük’ün biristanbulhayali.com sitesinde yayınladığı Google Earth fotoğrafı Yenikapı sahil dolgusunun Tarihi Yarımada’ya etkisini bu kez farklı bir açıdan sunuyor!

Bedük’ün notu şu şekilde;

“Bu fotoğrafı Google Maps’i kullanarak az önce çektim. Yenikapı sahil dolgusu, tarihi yarımadanın denize doğru bir çıkıntı yapmasına neden olunca seyyahların detaylı bir şekilde tarif ettiği ve bir kartal gagasına benzettiği tarihi yarımadanın şekli bozuldu.

Söz konusu dolgu sahası 1 milyon kişilik kapasiteye sahip, miting ve fuar alanı olarak kullanılacak.”

İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı projesi için Yenikapı İDO İskelesi ve balıkçı barınaklarının bulunduğu yerden, Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önüne kadar olan alanda deniz dolduruldu ve yaklaşık 270 bin metrekare büyüklüğünde. Sürecin başlangıcında imar planlarına başta Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası olmak üzere farklı kurumlar dava açmış, koruma kurulları ve kararları adres gösterilmiş fakat dolgunun ‘sit alanına değil denize‘ yapılacağı gerekçesiyle kurul yetkisiz bırakılmış, plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bu şekilde geçirilmişti.

Etiketler

3 yorum

  • burak-aktan says:

    Ne yazık ki Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’da da geri dönüşü olamayacak tahribatlar yapılıyor. Tümörlü hücre benzetmesi yapabiliyorum sadece. Yazık!

  • honur-dinmez says:

    Kanserli bir hücre gibi gözüküyor buralardan bakınca…kim bilir içine girdiğinde durum ne içler acısıdır! Yazık sana güzelim istanbul.ne hale getiriyorlar seni. Hiç bıraktığım gibi değilsin artık

  • mali-demirel says:

    Onur beyin yorumunu okumadan önce aynı düşünceyi paylaşacaktım.Evet kanserli bir doku…doğanın şekillendirdiği bir yarım ada ancak bu iktidar tarafından böylesine bir kanser dokusuna çevrilebilirdi,nitekim bunu becermişler.

Bir yanıt yazın