“Nazif Yardımcı 2011 Çevre İçin Tasarım Proje Yarışması”nda FarkYarat Mimari Tasarım Atölyesi’ne Üç Ödül…

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Konya Teknokent ve Yardımcı Holding tarafından ortaklaşa düzenlenen "Nazif Yardımcı 2011 Çevre İçin Tasarım Proje Yarışması" sonuçlandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Törene SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, SÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Yardımcı Holding adına merhum Nazif Yardımcı’nın eşi Saime Yardımcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın amacı Selçuk Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda yıl içi proje ya da mezuniyet projesi olarak yapılan projelerden doğal çevrenin korunmasına, çevre kirliliğinin önlenmesine, geri dönüşümün sağlanmasına, doğal kaynakların rasyonel kullanımına katkı sağlayan projelerin ödüllendirilerek, üniversite öğrencilerinin dikkatinin doğal çevrenin korunması konusuna çekilmesini, üniversite öğrencilerinin meslek yaşamlarında doğal çevre için neler yapabileceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamak olarak tanımlanmıştır.

7 Projeye Ödül Verildi

SÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat İnal, 17 öğrencinin katıldığı yarışmada 14 öğrencinin projesinin değerlendirildiğini ve 7 projenin de ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile mansiyon ödülü alan Hasan Gündoğan, Ömer Bulut, Gül Tokay, Eda Tomurcuk, Gülşah Aslım ve Oğuzhan Özcan’a da birer netbook hediye edildi. Daha sonra yarışmada dereceye giren projeler açıklanırken sahiplerine de ödülleri verildi.

– “Yeşil Çatı İşlevleri” başlıklı projesiyle birinci olan Cenk Azer Erdağı 3.000 TL,

– “Siyanür Adsorpsiyonu” başlıklı projeleriyle ikinci olan Cihat Eken ile Selçuk Eymir’e 2.000 TL,

– “Sürdürülebilir Konut Birimleri” çalışmasıyla üçüncü olan Ayşe Nihal Alodalı’ya ise 1.000 TL ödül verildi.

– CreateDifference Architectural Design Atelier olarak gönderilen çalışmalar arasından 3.lük Ödülü’nü Nihal Alodalı ve 1. Mansiyon Ödülü’nü Hasan Gündoğan ile Ömer Faruk Bulut 2. Mansiyon Ödülü’nü Gül Tokay aldı.

2010-2011 Bahar Yarıyılında Create Difference Architectural Design Atelier Calgary kent merkezinin komşuluğundaki East Village için sürdürülebilirlik ilkeleri ile hazırlanmış bir master plan için proje üretmişlerdir. Yarışmaya gönderilen projeler bu dönem içinde hazırlanan çalışmalardır. Bu çalışma süreçte daha once arkitera okuyucuları ile https://www.arkitera.com/haber/index/detay/kanadalilar-selcuk-universitesi-mimarliktaydilar/854 linkinden paylasılmıştır.

Daha yaşanabilir bir çevre için el ele…

Etiketler

Bir yanıt yazın