Londra’da Bir Apartman Renovasyonu

Groupwork + Amin Taha tarafından yenilenen apartmanın traverten merdiveni, bodrumdan çatıya kadar uzanan yontulmuş bir taş eleman olarak dikkat çekiyor.

Fotoğraflar: Timothy Soar

Londra merkezli stüdyo Groupwork + Amin Taha, sakin bir yerleşim yeri olan Caroline Place’teki, 1950’lerden bir apartmanı yeniledi. Yapının caddeye bakan cephesinde, 1970’lerin pencere ve kapıları kullanılarak hafif bir değişikliğe gidildi ve komşu binaların detaylarından yararlanıldı.

İç mekânda kullanılan yeni pirinç detaylardan bazıları kapı aksesuarlarında öne çıkarılarak yeni olan bazı dönüşümleri de açığa vurdu. Eskiden kalan iç mekandaki orijinal traverten döşemeler, 1970’lerin çam kaplamasının altındaki sıvalı duvarlar ve restore edilen, koyu vişne ahşap kaplı bir panelle sınırlanan oda açığa çıktı. Açık plan kurgusu, zamanında yapısal olarak gerekli olmuş kirişler ve tuğla elemanların temizlenmesiyle, daha temiz bir tabula rasa ile vurgulandı.

Vişne ahşap panel kabinin ilişkide olduğu/ona komşu alanlar, mekânsal olarak tanımlanan kullanılabilir alanlar oldu. Mekanların fonksiyonları, fazla sayıda olmayan mobilyalarla ve karakteri, ailenin günden güne getirdiği eşyalarla belirlendi. Traverten taşından yapılmış, konsol çalışan bir merdiven bodrum katından binanın üst katlarına tırmanırken, merdivenin alt yüzeyi yontulmuş haliyle, doğanın ruhu ile taş arasındaki bağlantıyı koparmadan bırakıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın