“İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı”

Yenikapı'ya yapılması planlanan meydanın adı "İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı" olarak belirlendi. Projenin detayları bir video eşliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı.

Projenin Detayları

• Yenikapı’da meydan yeraltına alınıyor
• İstanbul büyük bir meydan kazanıyor
• Meydanın altında, 2.5 milyon nüfusun atıksuyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurulacak
• İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yenikapı Meydan Düzenlemesi çalışmasına başlıyor.
• Projede miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700.000 ila 1.000.000 kişilik mekan yeralıyor.

İlk etapta 1.976 metre anroşmanın yapılacağı, I. Etap Anroşman inşaatı ile start alacak, Proje kapsamında yapılacak çalışma ile;

– 800.000 Kişilik Miting Alanı
– 2.200 Araç Kapasiteli Açık Otopark Alanı
– 760 Otobüs Kapasiteli Açık Otopark Alanı yapılacak.

Proje Neleri Kapsıyor?

“Projede miting, konser, festival veya fuar alanı olarak kullanılmak üzere 700.000 ila 1.000.000 kişilik mekan ayrılmıştır. Otoparkların yanı sıra sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri, kafe, büfe, restoran, sergi alanları, ahşap iskeleler ve engelli locaları da planlanmıştır.

Çalışmaya başlanmak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğünün son onayı beklenmektedir.

Türkiye’nin en büyük ve en yoğun metropolü ve dünya kenti konumunda olan İstanbul’un merkezine yakın, ulaşım bağlantıları çok yönlü ve güçlü olan,farklı ulaşım imkanları ile(denizyolu, karayolu, metro,hafif raylı sistemler,havaalanı bağlantısı olan) toplanmanın ve dağılmanın hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştirilebileceği, alanda yapılması tasarlanan resmi kutlamalar,miting ve gösterilere aynı zaman diliminde yoğun olarak katılacak kullanıcıların fonksiyonel ihtiyaçlarına cevap verebilecek, engelli kullanımına yönelik gerekli standartların sağlanmasına olanak tanıyan,yaşlıların, kadınların ve çocukların gerekli standartlarda katılımlarının gerçekleştirilebileceği, temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturulmasına yönelik şehir mobilyaları ve diğer donatıların organize edilebileceği güvenlik koşullarının maksimum düzeyde konforlu bir şekilde oluşturulabileceği, sağlık ve servis hizmetlerinin nitelikli bir biçimde tasarlanacağı ve 1 milyon 250 bin kişinin aynı anda toplanabileceği bir yer olarak Yenikapı’da bulunan proje alanı “İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı” olarak belirlenmiştir.”

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın