Invisible Studio ve Xylotek Tasarımı Barınak

Gloucestershire'daki Ulusal Arboretum Westonbirt'te organik biçimli bir barınak inşa edildi.

Barınak, Invisible Studio’nun tasarımcıları, Xylotek ahşap yapı uzmanları, topluluk gruplarından yüzlerce insan ile Forestry England gönüllüleri ve personeli arasındaki benzersiz bir ortaklığın ürünü. Teknik olarak karmaşık olsa da proje, çeşitli yeteneklere sahip katılımcılar ile birlikte çalışarak tasarlandı ve inşa edildi. Sonuç, ormanlık ortamında rahatça uyum sağlayan kapsayıcı ve koruyucu bir alan.

Barınak, rutin ormanlık yönetim döngüsünün bir parçası olarak Westonbirt’ten çıkarılması gereken ağaçların yanı sıra site genelinde geri dönüştürülmüş eski, alüminyum tabelalardan yapılmış. Bu nedenle projenin karbon ayak izi küçük ve yerel olarak yetiştirilen ve elde edilen kereste kullanılarak neler başarılabileceğini gösteriyor.

Tasarım süreci, başlangıçtan itibaren, topluluk gruplarını projenin her aşamasına dahil etmek için eskizler, küçük modeller, dijital tarama, büyük ölçekli maketler ve yerinde üretim kullanarak yüksek düzeyde katılımla yürütülmüş. Katılımcıların değişen becerileri göz önüne alındığında, sığınak, bireylere alışılmadık yapıyı inşa etmek için buharla bükme, laminasyon ve shingle yapımı da dahil olmak üzere bir dizi geleneksel  kereste marangozluk tekniğine katılma fırsatları sağlamış.

Barınakta kapsayıcı tasarıma izin verilmesi ve sığınağı kullanacak gruplara kuralcı olmayan bir alan sunulması için kasıtlı olarak bu şekilde yaratılmış. Barınağı kullanan topluluğun sahiplik duygusu hissetmesi, inşa sürecine dahil olan katılımcıların ise bir sonraki adımda neler başarabileceklerine dair olumlu bir bakış açısı yaratması projenin amaçları arasında.

Etiketler

Bir yanıt yazın