heri&salli’den Çok Yönlü Bir Yaşam Alanı

Aspern-Seestadt’ta "farklı kullanımlara uygun konut projesi” teması ile düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne heri&salli layık görüldü.

Proje, Viyana’nın yeni yerleşmelerinden Seestadt’ın “Am Seebogen” bölgesinde bulunan 800 metrekarelik bir arazide yer alıyor.

Modüler tasarımın potansiyellerine odaklanılarak günümüze uygun bir prototip hazırlandı ve kısa bir sürede, az bir harcama ile yüksek kaliteli yaşam ortamları ortaya çıkarmak amaçlandı.

Geçirgen yapıdaki podyum bölgesi, büyük ölçüde kamusal karaktere sahip olan ve farklı kullanımlara açık bir forum olarak tasarlandı. Bölgeyi canlandırmada hayati rol oynayan zemin kat, bu misyona uygun olarak programlandı. Sanatçılar ve kültür çalışanları için geçici bir platform olan forum, uzun vadede yerleşik bir kültür kurumu halini alabilecek özellikte.

Cazip açık hava tesislerinin yanında forum, ziyaretçileri göl kıyısında gezintiye ve bu bölgede uzun saatler geçirmeye davet ediyor.

Üst katlarda farklı barınma tiplerini bulunduran prefabrik basit modüller, çeşitli şekillerde bir araya getirildi. Modüller, çıkıntılar, boşluklar ve teraslar birçok farklı kullanımın ortaya çıkmasına olanak sağladı. Küçük birimler ufak çalışma üniteleri ya da ortak altyapı alanları olarak kullanılabiliyor.  

Etiketler

Bir yanıt yazın