Finans Merkezi’nde Çalışmalar Hız Kazandı

Finans Merkezi'nde bir süredir devam eden çalışmaları ve yapılan hazırlıkları Uğur Ceylan Arkitera için fotoğrafladı.

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması hedefini gerçekleştirmek üzere yapılan çalışmalar kapsamında, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı (Strateji ve Eylem Planı) 29 Eylül 2009 tarihinde ve 2009/31 sayılı Yüksek Planlama Kurulu Kararıyla onaylanmış ve 2 Ekim 2009 tarihli ve 27364 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Finans Merkezi’ne yer olarak da Ataşehir ve Ümraniye sınırları içerisinde yer alan 2009 yılında zamanın AKP’li milletvekilleri Recai Berber, Ayşe Akbaş, Abdulkerim Aydemir, İsmail Bilen, Cumhur Unal ve Vahit Kiler tarafından TBMM’ye sunulan “Arsa üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısı” uyarınca krokisi çizilen alan belirlenmişti. Bugün Resmi Gazetede yayınlanan karara göre de alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandı. Alınan bu karar çok tartışılsa da Finans Merkezi’nde çalışmalar şimdilerde hız kazanmış görünüyor.

 

 

Nisan 2010 tarihinde SPK baskanı öncülüğünde ve Emlak Konut’un yetkilendirme yazısı ile Tabanlıoğlu Mimarlık, DB Mimarlık, Uras&Dilekçi, Tago Mimarlık ve Kreatif Mimarlık İstanbul Finans Merkezi Master Planını bilabedel çalışmak üzere görevlendirildi. Çalışmalar en son Agustos 2011 de Eski TOKİ Başkanı ve yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdo*an Bayraktar’a sunuldu. Hazırlanan Master Plan çalısmasına esas Plan Notları bakanlığa iletildi.


1/1000 Uygulama İmar Planı ve uydu fotoğrafının üst üste çakıştırılmış hali. 1 (Otel), 2 (Ticaret), 3 (BDDK), 4 (Kültür), 5 (SPK), 6 (Ziraat Bankası), 7 (Vakıfbank ve Halk Bankası), 8 (Eğitim)

Karar verme aşaması devam ederken belirlenen alanda Sarp Group, Tao Gayrimenkul, Varyap, Halk Bankası’nın dev tabelaları çoktan yerini aldı bile.

Sarp Group’un Sarphan Finans Park projesinin satış ofisi ise yaklaşık 6 ay önce tamamlandı ve müşterilerini bekliyor. Hem satış ofisinin hem projenin tasarımı Çamoğlu Mimarlık’a ait.

Yapım hazırlıklarına başlanan projelerden bir tanesi Tahincioğlu Holding’in patronu Özcan Tahincioğlu, Abdi İbrahim İlaç’ın sahibi Nezih Barut ve Mar Yapı’nın sahibi Münir Özkök’ün birlikte kurduğu TAO Gayrimenkul’e ait. Bu arsa üzerinde inşa edilecek 36 katlı TAO Ofis binası için, TAO Gayrimenkul 3 Aralık 2010’da dört mimarlık ofisi arasında davetli bir proje yarışması düzenlemişti. Dante O. Benini & Partners, Kreatif Mimarlık, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri ve Suyabatmaz Demirel Architects’in katıldığı yarışmada ipi göğüsleyen Kreatif Mimarlık oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın