Bilgi’li Çıraklar Design Week Türkiye’de

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencilerinin zanaat atölyelerinde ustalarla birlikte tasarladıkları ürünlerden oluşan "Objects of Şişhane" sergisi ve 4. sınıfların Mezuniyet Projeleri Seçkisi, Design Week Türkiye'de sergilenecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencilerinin Şişhane, Galata ve komşu bölgelerde yer alan zanaat atölyelerinde ustalarla birlikte tasarladıkları eserler, geçtiğimiz yaz Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu Sineması ve Suriye Pasajı’nda bulunan SUPA/Manzara İstanbul’da sergilenmişti. Yirmi altı öğrencinin on iki farklı zanaat atölyesinde ustalarla birlikte ürettikleri tasarımlar, zanaat atölyeleri ve Beyoğlu kültür mekanları iş birliğiyle “Objects of Şişhane” markası altında toplandı.

BİLGİ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde 2013 yılından bu yana uygulanan “Ürün Tasarımında Çıraklık” projesinin devamı olan “Objects of Şişhane”, usta-çırak geleneğinin eğitim yaklaşımını tasarım eğitimine entegre ediyor. Proje, tasarım öğrencilerinin ve zanaatkarların birlikte çalışacağı ortak bir alan yaratarak, bu kültürü akademiye dahil etmeyi ve zanaat mahallerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı amaçlıyor. Şimdi ise bu sergi, 16 – 18 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve tasarım dünyasının kalbinin atacağı etkinlik Design Week Türkiye’de sanatseverlerle buluşacak.

Sergi ile birlikte ayrıca Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünün tasarıma dair duruşunu destekler nitelikte öneriler sunan Mezuniyet Projeleri Seçkisi de ziyarete açılacak. Tüm yaratıcı endüstrilerin ve tasarımcıların, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen isimlerinin bir araya geleceği etkinlikte öğrenciler, öğrenimleri devam ederken oluşturmuş oldukları tasarımlarını sergileme imkanı bulacak.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın