IKEA’nın İkonik Çantası Frakta’ya Adanmış Bir Film

IKEA, yakın zamanda karşımıza çıkan virallerden sonra, meşhur çantası Frakta ve onun çok amaçlı kullanımları üzerine bir de kısa film yayınladı.

Balenciaga’nın, Frakta’nın £1,705 değerinde bir versiyonunu üretmesini izleyen yoğun ilgi sürecinden sonra piyasaya sürülen film, IKEA’nın reklam ajansı Acne ortaklığında oluşturulmuş ve mavi çantayı farklı ortamlarda, farklı amaçlar için kullanılırken gösteriyor. 

Acne, daha önce iki çanta hakkında hazırladıkları “spot the difference guide”a referans vererek şöyle açıkladı:

Nisan’da medya, iki çantanın benzerliği hakkında gittikçe daha fazla yazmaya başladığında bunu bir eğlence fırsatı olarak gördük ve birkaç gün sonra bir viralle ortaya çıktık.

Filmde ise bir noktada bir kadın erkek arkadaşının kıyafetlerini sokağa atmadan önce çantaya koyuyor başka bir sahnede ise çantanın kendisini bir moda aksesuarı olarak giyilirken görüyoruz. Acne:

Frakta, IKEA’nın temsil ettiği şeylerin gerçek bir sembolü. IKEA, maddi duruma bakmaksızın herkes için. Pek çok insanın ulaşabileceği kalite ve işlevsellikte tasarımlar üretiyor. Herkesin her gününün bir parçası oluyor ve biz kampanyada bunu gösteriyoruz.

İsveç’te taşımak anlamına gelen Frakta, uzun süredir IKEA ile brlikte çalışan kardeşler Marianne and Knut Hagberg tarafından tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın