İdil Kem, Terra X-∞ : Archive of the Future Sergisinde Ubiquitous Projesiyle Yer Alacak

İdil Kem, Future Architecture Platform üyesi olan Wraclow Mimarlık Müzesi'nde, 25 Ekim 2019 tarihinde başlayacak olan Terra X-∞ : Archive of the Future Sergisinde Ubiquitous projesiyle yer alacak 5 mimar sanatçıdan biri oldu.

Terra X-∞ Hakkında

Terra X konsepti 1973 yılında mimar Stephan Muller tarafından, the Limits of Growth raporundan sonra ortaya çıkıyor. Rapor nüfus artışı ve doğal kaynakların tüketimi sonucunda medeniyetin kendi kendini yoketme olasılığına değiniyor.

Muller’in geliştirdiği senaryo dünyayı kısmen terkederek, yaşam alanını bulutlar arasında yükselterek yeni bir çağa yol açıyordu.

Mimarlık ve insanlığın geleceğini hakkında fikir alışverişinde bulunmak için yenilikçi bir platform olan Terra adındaki bir dizi sergi ve tartışma serisi yaratıldı.

Bugün, ikinci Terrra sergisinden tam  35 yıl sonra Avrupa Birliğinin desteğiyle günümüz mimari sorunlarını ele almak amacıyla Future Architecture Platform yaratıldı.

Sergide, Future Archtecture Platform’un veritabanından seçilen 5 projenin yanı sıra Terra X – I’de  yer alan projeler sergilenecek.

Sergi Polonya’da bulunan Wraclow Mimarlık Müzesi’nde 25 Ekim 2019 tarihinden itibaren 12 Ocak 2020’ye kadar devam edecek.

Katılımcılar :

Terra-1 (1975)

> Superstudio
> Rem Koolhaas, Elia Zenghelis with Madelon Vriesendorp and Zoe Zenghelis
> Anna Szkurat-Wojno
> Natalia LL
> Paolo Soleri
> Stefan Müller

Future Architecture Platform

> Daniela Arias Laurino
> Traumnovelle
> Volodymyr Babii
> Anna Maria Fink
> Ayfer-Idil Kemaloglu (İdil Kem)

UBIQUITOUS Hakkında

Ubiquitous projesi, aradığımız soruların cevabının doğada gizli olduğu fikrini baz alır.  Proje doğanın var olan yapısını daha büyük bir ölçeğe taşıyarak bir kent / yaşam alanı yaratıyor. Doğanın yapısını büyük bir ölçeğe taşımak aynı zamanda doğada mutlak olan matematiksel düzenin ve altın oranın da  aynı ölçeğe taşımak anlamına geliyor. Doğada bulunan matematiksel düzen ve oran, doğal olarak bu yeni yaşam alanı / kent yapısında da tekrar ediyor. Ortaya çıkan biyofilik tasarım, biyomimikri ilkelerini benimser. Bu yeni yaşam alanı hem her yerde olabilir hem de hiç bir yerde (ubiquitous – aynı zamanda her yerde bulunan).

İdil Kem Hakkında

Politecnico di Milano’da mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra, yüksek lisans ve sanat eğitimini Lyon’da bitirdi. Sanat-insan-mimari konusuna tez yazan ve araştırmalarını  gerçekleştirdiği sergilerle deneyimleyen İdil, toprakla mimari yapım ve digital teknikleri birleştiren projelerde yer aldı. Milano Design Week 2016 kapsamında şu anda Ecomuseo Val Taleggio’da sergilenen Kronos- Mountain Moruk projesiyle Biomimic Talks’ta da yer aldı. Sanat ve mimari çalışmalarını halen Paris merkezli sürdürmektedir.

Terra X sergisi : http://futurearchitectureplatform.org/programme/66/terra-x-archive-of-the-future/

İdil Kem – Ubiquitous projesi :  http://futurearchitectureplatform.org/projects/17252032-af1b-43dd-bdfa-525d34a0a1ae/

Etiketler

Bir yanıt yazın