ICOM’dan Uluslararası Müzeler Günü Çağrısı

Bu seneki teması “Müzeler ve Tartışılan Tarih: Müzelerde Konuşulmayanı Dile Getirmek” olan, 18 Mayıs'ta kutlanacak Uluslararası Müzeler Günü için ICOM (Uluslararası Müzeler Konseyi) temaya dair bir çağrı metin yayınladı.

Konseyin çağrısı şöyle:

“Bu tema topluma yararlı olmak için çalışan, insanlar arasında barışçıl ilişkileri desteklemede merkez haline gelen müzelerin rolüne odaklanıyor. Ayrıca tema, tartışmalı bir tarihin kabulünün, bir bayrak altında uzlaşılmış ortak bir gelecek hayal etmek için ilk adım olduğunun da altını çiziyor.

2017 Uluslararası Müzeler Günü, “Müzelerde Konuşulmayanı Dile Getirmek” temasını seçerek, insan ırkının doğasında var olan tartış
malı geçmişlerin anlaşılamayan yönlerinin kavranmasını göz önünde bulunduruyor. Arabuluculuk ve çoklu bakış açıları üzerinden travmatik geçmişlere değinerek, aynı zamanda müzeleri barış içinde aktif bir rol oynamaya teşvik ediyor.

Dünyadaki tüm kültür kurumlarını, tabulaşmış konuların ötesinde ve üzerinde, birbirimizi daha iyi anlamaya yönelik bir gelecek vizyonunu mümkün kılacak bağlantı noktalarına odaklanacak bu kutlamaya katılmayı davet ediyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın