İç Mekanları, Cepheleriyle Farklı Mağaza Tasarımları…

Dünyanın çeşitli noktalarından 10 farklı mağaza tasarımı...

Prada, New York

OMA

OMA, Prada’nın New York şubesinde, zemin kat döşemesini çekip, sergi, oturma ve performans alanı işlevi gören bir sahne oluşturmak üzere, organik, ani bir inişle bodrum kata açarak yeniden yarattı. Tabii bu arada, kıyafetler, erişilemeyecek yükseklikteki kafesler içinde asılı duruyorlar.

Yojhi Yamamoto, New York

Junya Ishigami

Japon minimalist mimar Junya Ishigami kendine özgü hafif bir dokunuş ile, 1950’lerde New York’un mezbaha bölgesinde yapılmış, kullanılmayan tuğla bir binayı ikiye bölerek bu ütü biçimli çarpıcı dükkanı meydana getirdi. Çoktan yıkılmaya yüz tutmasından anlaşıldığı üzere, uzun yaşamak için fazla kırılgan bir bina.

Dior, Tokyo

SANAA

Dior’un çift cidarlı cephelerden oluşan yarı saydam, kremalı bir pastayı andıran merkez mağazası, kesitte modern keskin çizgilerin hâkim olduğu, sert hatlarla tanımlanmış binalar yaratmakta usta bir ofis olarak ünlenmesini sağladı.

Labels 2, Berlin

HHF Architects

Matematiksel yöntemlerle üretilmiş sinüs eğrileri, Berlin’de HHF Architects tarafından tasarlanan bu çok katlı mağazaya, biçimsel ve strüktürel bir dil kazandırıyor. Döşemeler prekast cephe panelleri ile yeniden yorumlanmış geniş beton kemerlerle birbirinden ayrılıyor.

Tod’s, Tokyo

Toyo Ito

Toyo Ito, döşemeleri taşıyacak filigran bir beton kabuk oluşturmak üzere, Omotesando’daki ağaçların tabiatını taklit eden bir örüntü geliştirmiş. Bu kabuk yardımıyla Tods’un Tokyo mağazasındaki kolonlar bütünüyle ortadan kalkmış.

Maison Hermes, Tokyo

Renzo Piano

13.000 adet devasa cam bloktan oluşan, kendi kendini taşıyan cephesiyle 6.000 m2‘lik yüzey alanına sahip bu 15 katlı cam bina, geceleri değişen aydınlık etkisi yüzünden “büyülü cam fener” olarak anılıyor.

Prada, Tokyo

Herzog & de Meuron

Bina, beton ve çimenden oluşan sıradışı bir peyzaj içine yerleşmiş çok yönlü bir meteor gibi. Yapının yer yer dışa doğru şişip yer yer içine çekilen özel üretim cam dilimlerinden oluşan ızgaravari kabuğu, görüntüleri içe ve dışa doğru kırarak, aynalarla dolu bir koridor etkisi yaratıyor.

Freitag, Zurich

Spillmann Echsle

Tır brandalarını geri dönüştürerek çanta üreten İsviçreli Freitag’ın Zürih’teki mağazası 20ft’lik konteynerlerden yapılmış. Mağaza zeminde 2 katlı 4 adet konteynerin üzerinde bir yerde 7 kat, bir tarafta 2 kat daha yükselen konteynerlerden oluşuyor.

Longchamp, New York

Thomas Heatherwick

Longchamp’ın New York mağazası, eski endüstriyel tasarımcı ve iç mimar, yeni otobüs tasarımcısı Thomas Heatherwick’in isim yapmasını sağladı. Mağaza, inişli çıkışlı bir bant dizisi ile sarmalanmış ve basamaklanan raflar mekanda bir peyzaj oluşturuyor.

Maison Martin Margiela, Pekin

Maison Martin Margiela’nın Pekin’deki yeni mağazası Sanlitun Road bölgesinde yer alıyor. Belçikalı modaevinin iç mekan tasarımında tercih ettiği malzemeler ve renkler çok steril bir hava yaratsa da metal kaydırak bunu nispeten yumuşatıyor.

Giorgio Armani, New York

Studio Fuksas

Giorgio Armani New York, Hong Kong Chater House ve Tokyo Ginza Tower’ın ardından Massimiliano Fuksas tarafından tasarlanan 3. mağaza. 2.800 metrekarelik alana yayılan 4 katlı mağazada Emporio Armani, Giorgio Armani, Armani Casa, Armani Dolci, Armani Ristorante bulunuyor. Mağazanın tamamı sanki tek bir mekanmış gibi tasarlanmış. Katlar arasında ulaşımı sağlyana merdiven heykelsi duruşu ile tasarımın odağını oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın