HOM Design Center Mimar Ayça Kadıoğlu’nu Ağırladı

HOM Design Center, mimar Ayça Kadıoğlu’nun katılımıyla 14 Mart’ta Inspiration Area’da gerçekleşen basın buluşmasında, içmimarlık ve dekorasyon yayınlarını ağırladı.

HOM Design Center, tasarım dünyasının önde gelen isimlerini ‘Inspiration Area’ adlı özel mekanında konuk ediyor. Eroğlu Yapı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Saygıoğlu ev sahipliğinde, içmimarlık ve dekorasyon yayınlarının katılımıyla gerçekleşen 14 Mart 2019 Perşembe günkü buluşmada davetliler, Ayça Kadıoğlu Mimarlık kurucusu mimar Ayça Kadıoğlu’nun konut ve ofis tasarımındaki güncel eğilimler hakkındaki değerlendirmelerini dinleme imkanı buldu.

Her şeyin akışta olduğu bir geçiş döneminde yaşadığımıza dikkat çeken Ayça Kadıoğlu, tasarım kriterlerini belirlemede, içinde bulunduğumuz çağın gerekleri ile geleceğe karşı sorumluluklarımız arasında seçim yapmanın önemine değindi. Tasarımlarında iki parametrenin öne çıktığını dile getiren Kadıoğlu, “Bu parametrelerden birincisi, duygular. Bugün her şey artık duygularla ilgili. İkincisi ise geleceğe dair sorumluluklarımız, yani işin içine teknoloji ve yenilik katmak.” dedi. Dünya değişirken, bizim de değişip evrildiğimizi hatırlatan Kadıoğlu, bu evrilmenin tasarım kriterlerini de çeşitlendirdiğini ve başkalaştırdığını vurguladı:

“Açıkçası çok keyifli bir dönemden geçtiğimizi düşünüyorum. Tasarımda artık trendlerin ötesinde bir dönem yaşanıyor. Geleneksel olanla gelecek arasında bağ kurma özgürlüğüne, seçim yapma şansına sahibiz. Yenilik peşinde koşan biri olarak, işin geleceğe yönelik boyutuyla daha ilgiliyim. Tasarıma dair içinde olduğum her çalışmaya da bu açıdan bakmayı seviyorum. Tasarım sürecindeki önceliklerim ise gün ışığından mümkün olduğunca faydalanmak, sanat eserlerini tasarıma dahil etmek ve yarattığınız mimari üslupla insanları huzurlu ve dingin hissettirmek.”

Etiketler

Bir yanıt yazın