Her Şeyi Eşsiz Oyuncaklara Dönüştüren Yaratıcı Oyun Kiti: Toyi

Çocukların etraflarındaki nesneleri oyuncağa dönüştürmelerini sağlayan yaratıcı oyun kiti Toyi şimdi Kickstarter’da.

Toyi sayesinde bir su şişesi, altı kollu bir robota; eski kutular, tren vagonlarına; veya bir kozalak, sevimli bir yaratığa dönüşebiliyor. Günümüz koşullarında yaratıcılıkları körelen çocuklara yepyeni bir oyun deneyimi sunan Toyi, 5 Kasım – 2 Aralık 2018 tarihleri arasında Kickstarter üzerinde satışa sunuluyor. Kickstarter üzerinden düzenlenen kitlesel fon toplama kampanyası süresince alınan her bir Toyi kiti karşılığında dünyanın farklı bölgelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan operasyonel iş birlikleri ile bir adet Toyi kiti de dezavantajlı çocuklara ulaştırılacak.

“Her şeyi bir oyuncağa, her yeri bir oyun alanına çevirelim!”

Toyi, İstanbul merkezli bir sosyal girişim. Elif Atmaca ve Ögeday Uçurum tarafından 2017 yılında kurulan Toyi, etkisini artırmak için 2018 yılında yine İstanbul merkezli disiplinlerötesi bir inovasyon platformu olan ATÖLYE ile ortaklık yaptı. Çocukların hayal güçlerini tetikleyecek bir araç ortaya çıkarmak isteyen Toyi’nin tasarımcısı Elif Atmaca bu ihtiyacı şöyle ifade ediyor: “Özellikle dezavantajlı çocukların olduğu bölgelerde çocuklara istedikleri oyuncağı ulaştıramıyoruz, o zaman çocukların etraflarındaki her şeyi oyuncağa çevirmelerini sağlayacak bir şey yapalım.” Bu fikirden yola çıkarak hayata geçirilen Toyi; şehir yaşamı, okul başarısı baskısı, ebeveyn yönlendirmeleri ve oyuncak sektörünün kısıtları yüzünden yaratıcılıklarını kullanamayan tüm çocukların bu yaklaşımdan ve üründen faydalanabileceğini fark ederek geliştirildi. Toyi bugün cinsiyet, dil, coğrafi konum ve sosyoekonomik düzey fark etmeksizin her çocuğun oyuncağı olmayı hedefliyor.

Teker, ayak, göz, eklem, çubuk, esnek halka ve eklem parçalarından oluşan kit ile 6 yaş ve üstü çocuklar, etraflarında bulunan her türlü nesneyi istedikleri oyuncaklara dönüştürüyor. Bu sayede bir su şişesi rokete; eski bir kutu trene veya bir kozalak sevimli bir yaratığa dönüşebiliyor. Toyi ile çocuklar ister kendi başlarına ister arkadaşlarıyla birlikte kendi oyuncaklarını tasarlıyor, etraflarındaki nesneleri diledikleri oyuncaklara çevirip yaratıcılıklarını geliştirebiliyor ve hayallerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu sayede hem fiziksel hem sosyal çevreleriyle ve kendi iç dünyalarıyla etkileşime giren gerçek kâşiflere dönüşüyorlar.

Toyi 5 Kasım’dan İtibaren Kickstarter’da!

Toyi kitleri 5 Kasım – 2 Aralık 2018 tarihleri arasında Kickstarter üzerinde satışta olacak. 25 dolarlık oyun kitlerinden başlayan kampanya ürünlerine sadece kampanya süresince ulaşılabilecek. Toyi bu kampanyada 25.000 dolar toplayarak toplu üretime geçmeyi ve oyuncak sektöründe serbest ve çocukların yönlendirdiği oyunu destekleyen bir alternatif yaratmayı hedefliyor. Dünyanın farklı bölgelerinde çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan operasyonel iş birlikleriyle kampanya süresince alınan her bir Toyi kiti karşılığında bir Toyi kitini dezavantajlı çocuklara ulaştırılacak. Dünyada farklı bölgelerde 1000 çocuğa kit ulaştırmayı hedefleyen Toyi, tüm çocuklar için ulaşılabilir olmayı amaçlıyor.

Kampanya adresi: https://www.kickstarter.com/projects/toyi/toyi-transform-everything-into-unique-toys

Etiketler

Bir yanıt yazın