Havayı Temizleyen Bisiklet

Hollandalı ürün tasarımcısı Daan Roosegaarde, bir süredir hava kirliliğini azaltmak amacıyla üzerinde çalıştığı Smog Free Project'in bir kolu olan Smog Free Bicycle'ı tanıttı.

Roosegaarde, daha önceden kirli havayı mücevhere dönüştüren, bir çeşit füturistik dış mekan süpürgesi, Smog Free Tower‘ı tasarlamıştı. Geçtiğimiz günlerde ise “Smog Free Project”in bir diğer aşaması olan Smog Free Bicycle’ı tanıttı.

Smog Free Bicycle, kirli havayı içine çekip bisikletçinin etrafına salmadan önce iyonize eden bir bisiklet. Tasarım daha önce kuleye uygulanan sistemin kompakt bir versiyonunu içeriyor.

Konseptin amacı kent sakinlerine ulaşımın sağlıklı ve enerji etkin bir versiyonunu sunup, trafik sıkışıklığını azaltmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda havayı temizlemek olmuş. Bisikletçiler bu yolla pedal çevirerek sokaklarda temiz hava üretebilecek. Tasarım aynı zamanda, New York, Pekin gibi bisiklet paylaşımına dayalı programlarda da kullanılabilecek.

Pekin eskiden ikonik bir bisiklet şehriydi. Biz bisikleti, Çin’in kültürel simgesi olarak ve Smog Free Cities için bir sonraki adım niteliğinde geri getirmek istiyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın