Gezi Parkı’na Topçu Kışlası Sil Baştan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında yaptığı konuşmada "Gezi Parkı'na o eseri inşa edeceğiz" dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, bugün Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın inşa edilmesi konusunda kararlı olduğunu açıkladı. Açıklandığı günden itibaren büyük protestolara sebep olan Topçu Kışlası projesine, Mimarlar Odası’nın ve Şehir Plancıları Odası’nın itirazıyla açılan birçok davanın bulunduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından Gezi Parkı’yla ilgili bölüm ise şöyle:

Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, ‘Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine söylüyorum, bir, Taksim’deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım.

Etiketler

2 yorum

  • omer-yilmaz says:

    Sayın Başkan zamanında cesur olup inanmadığı şeyleri merkezden emir geldiği için yapmıyor olsaydı bugün bu halde olmazdı belki de ülke.

  • cem-yildirim says:

    Ozan Bey’e bir nokta dışında katılıyorum: İstanbul’a yapılacak yapılara İstanbullular karar vermemeli. İstanbul’un aldığı göçler ne kadar kentlileşebildi ki kente karar verecekler? Bu işi uzmanları yapmalı. Anayasayı da halk yapmaz, kent planını da… Mahalle bakkalını ameliyat edeceğimiz zaman mahalleliye nasıl sormuyorsak, bunu da uzmanına bırakmalı. Kentler onlarca yıllık planlamalar gerektirir. Mimar olmak da yetmez; uzmanlık gerektirir. Ve o uzman kesinlikle tayyip de değil.

Bir yanıt yazın