Getty Research Institute’dan Bauhaus’a Adanmış Online Bir Sergi

Getty Research Institute’un galeri sergisi "Bauhaus Beginnings" ile birlikte tasarlanan online sergi "Bauhaus: Building the New Artist", okulun yenilikçi eğitim anlayışına derinlemesine bir bakış sunuyor.

20. yüzyılın en etkili sanat ve tasarım okullarından biri olarak kabul edilen Bauhaus, yeni nesil nesiller ve tasarımcılar yetiştirmek için teoriyi pratikle birleştiren benzersiz bir eğitim vizyonu oluşturdu.

“Bauhaus: Building the New Artist”, üzerinden bir yıldan fazla süredir çalışılan online bir sergi. Sergi, Bauhaus okulunun Getty’nin arşivlerinden gelen nadir materyallerle öğretme ve öğrenmeye yönelik benzersiz yaklaşımını araştırıyor. Ayrıca Bauhaus’un yürütücüleri Vassily Kandinsky ve Josef Albers tarafından geliştirilen öğrenci alıştırmalarında ve Oskar Schlemmer’in ikonik tiyatro prodüksiyonu Triadic Ballet’in özelleştirilmiş bir animasyonunda sizi denemeye davet eden etkileşimli özellikler sunuyor.

Online sergi, Getty Research Institute, “Bauhaus Beginnings”deki bir fiziksel galeri sergisine tamamlayıcı ancak oldukça farklı. Galeri sergisi Bauhaus’un kökenlerini araştırıyor ve Getty arşivlerindeki diğer nadir materyallerden faydalanıyor.

Online sergi http://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/ adresinden ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın