George Lucas’ın Müzesinden Yeni Görseller

George Lucas'ın kurucusu olduğu, MAD tarafından tasarlanan "Lucas Anlatı Sanatı Müzesi"nin inşası başladı. Los Angeles'ta inşa edilen yeni müzenin iç mekan görselleri de geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

MAD Architects’in Los Angeles’ta inşası başlayan projesi “Lucas Anlatı Sanatı Müzesi/Lucas Museum of Narrative Art” için üretilen yeni görseller yayınlandı. Mülkiyeti şehre ait iki otopark alanı üzerinde inşa edilmekte olan yapı LA Sergi Parkı’nın bir parçası olacak.

İçinde galerilerin yer alacağı yapının, farklı kotlardaki ağaçlar ve diğer bitkilerle kaplı, kıvrımlı bir geometriye sahip olacağı gözüküyor.

35 metre yüksekliğindeki yapının iki kanadı dördüncü katta birleşiyor. Çatı katı, restoranın yanı sıra ekstra sergi alanı ve Studio-MLA tasarımı bir bahçeye ev sahipliği yapıyor.

Ünlü anlatı ustası George Lucas’ın kurucusu olduğu müzeye, güzel sanatların kendine özgü formlarının yanında, illüstrasyon, çizgi roman, fotoğraf ve sinema da dahil olacak. Müzenin “yüksek ve popüler sanat arasındaki yapay sınırların olmadığı özgür bir müze” olması; ziyaretçilerin, oldukça geniş bir alan olan görsel hikaye anlatıcılığını keşfetmelerini sağlaması amaçlanıyor. 

Açış tarihi henüz belirlenmeyen müzenin inşasının 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın