Gecekondu Sohbetleri

Türkiye’nin enformel kentleşme tarihine ışık tutan Gecekondu Arşivi kitabına ek olarak Yaşar Adnan Adanalı editörlüğünde hazırlanan “Gecekondu Sohbetleri” kitabı GSAAP Books’tan çıktı.

Fotoğraf: Ayşe Adanalı

1932–2017 yılları arasında, konut ve gecekondu üzerine gazetelerde yer almış haberlerin derlendiği, Studio-X İstanbul’un desteği ile araştırmasını Mekanda Adalet Derneği’nin yürüttüğü Gecekondu Arşivi kitabına ek olarak çıkan Gecekondu Sohbetleri isimli yayında arşivlemek, bellek, imge, mekan ve mimari konuları özelinde kent araştırmacıları Jean François Perouse ve Tahire Erman, fotoğraf sanatçısı Serkan Taycan, mimar Ayşegül Cankat ve mahalle mücadelesinin içinden gelen Velaaddin Kılıç ile yapılmış söyleşiler yer alıyor.

Gecekondu Sohbetleri, ilk haberleştirilmeye başlanmasından bugüne 70 yıldan uzun bir geçmişi olan gecekondu meselesi üzerine, sosyal coğrafya, kent etnografisi, mimari, fotoğrafçılık ve hak savunusu gibi farklı alanlarda üretimlerine devam eden kişilerle yapılan söyleşileri içeriyor. Bu sohbetler ile Türkiye kentleşmesinin tarihsel ve belki fazlasıyla kalıplaşmış bir olgusunu, güncel ve taze bir diyalog ile yeniden ele almayı, hak ettiği özen ve çok boyutluluk ile yeniden tartışmaya açmayı hedefliyoruz.

Yaşar Adnan Adanalı

Yayın Studio-X İstanbul’dan ve MAD Ofis’ten temin edilebilir. Detaylı bilgi için info@beyond.istanbul adresine e-posta atılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın