Gary Hustwit, Dieter Rams Hakkında Belgesel Çekiyor

Helvetica, Objectified ve Urbanized belgeselleri ile tanınan Gary Hustwit, 20. yüzyılın en etkili tasarımcılarından birisi sayılan Dieter Rams'ın hayatına ve çalışmalarına odaklanan Rams isimli bir film çekiyor.

Dieter Rams, Braun ve Vitsoe gibi markalar için yaptığı tasarımlar ile dünya genelinde önemli izler bıraktı ve milyonlarca kişinin hayatına dokundu. Tasarımları nihai tüketici ürünlerinin pek çoğunun görünüm ve işlevini etkiledi.

“Ten Principles of Good Design”

Rams, iyi tasarlanmış, güzel, kalıcı ürünler hakkındaki kendi düşüncelerini ifade etmek için 1970’lerin sonunda “Ten Principles of Good Design” fikrini ortaya atmıştı.

 “Bunu tekrar yapmak zorunda kalsam, bir tasarımcı olmak istemem”

Gary Hustwit, Rams isimli belgeselde, tasarımcı ile yaptığı konuşmalara, felsefesine, tasarım sürecine ve felsefesine odaklanıyor.

Hustwit belgeselin içeriği ile ilgili yaptığı açıklamada Dieter’in hikayesinin en ilginç kısımlarından birinin kariyerine biraz pişmanlıkla bakması “Bunu tekrar yapmak zorunda kalsam, bir tasarımcı olmak istemem” açıklaması olduğunu söylüyor.

Uzun süredir çevre bilinci üzerine düşünen ve ürünlerin uzun ömürlü olması gerektiği fikrini savunan Rams, aşırı tüketimin olduğu günümüzde, “tasarım”ın anlamsız bir pazarlama kelimesi haline geldiğini düşünüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın