Fransa Türkiye Büyükelçiliği ve İTÜ Arasında Doktora Sonrası Burs Anlaşması

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında Türk araştırmacılar için doktora sonrası burs programı anlaşması imzalandı. Anlaşmanın gelecek dönemlerde lisans ve lisansüstü öğrencilerini de kapsaması planlanıyor.

İki ülke arasında bilimsel alanlarda yeni iş birliklerinin sağlanması adına önemli bir başlangıç olması beklenen anlaşma kapsamında verilecek burslarla, üç Türk araştırmacı Fransa’daki üniversitelerde doktora sonrası araştırmalara başlama ve akademik çalışmalarını ilerletme olanağına kavuşacak. Burs programına katılacak Türk araştırmacılar, Fransız araştırma ekiplerinde yer alma ve farklı akademik programlara başvurma şansı da elde edecek.

Anlaşmanın Kapsamı, Seçilebilirlik Şartları ve Araştırma Alanları

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ile imzalanan doktora sonrası burs programı anlaşması, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde herhangi bir alanda doktora sahibi olan ve tez savunmasını takiben 3 yıla kadar teslim eden bütün Türk araştırmacılara açık olacak. Eylül ayında başlayacak ve 6 ay süreli burs sağlayacak programdan yararlanmak isteyen araştırmacılar için son başvuru tarihi ise 14 Nisan 2017 (gece yarısı) olarak belirlendi.

Anlaşma uyarınca, “sürdürülebilir kalkınma (şehircilik, inşaat, mimarlık, akıllı kent)” dahil olmak üzere aşağıdaki alanlara öncelik verilecek.

  • Mühendislik dahil olmak üzere uygulamalı bilimler
  • Sürdürülebilir kalkınma (şehircilik, inşaat, mimarlık, akıllı kent)
  • İnsan bilimleri ve sosyal bilimler
  • Yer bilimleri
  • Denizcilik çalışmaları

Başvurmak isteyenlerin dosyalarını en geç 14 Nisan 2017 gece yarısına kadar bourses@ifturquie.org adresine konu başlığı “France-ITU fellowship program” olarak göndermesi gerekiyor. Burs programına buradan, başvuru dosyası ise buradan ulaşılabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın