Frank Gehry ve Öğrencilerinin Adaleti İnşa Etmesi Üzerine Bir Belgesel

Building Justice belgeseli, Frank Gehry ile SCI-Arc ve Yale’deki mimarlık öğrencilerinin hapishaneleri daha insancıl ortamlar olarak tasarlama sürecini konu alıyor.

Hapishane şartlarının tutuklular ve hükümlüler için iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapan Impact Justice isimli kuruluş, 2016 yılından beri mimarların bu konudaki rolünü araştırıyor.

Mimar Frank Gehry, yazar ve aktivist Susan Burton ve Impact Justice ortaklığında devam eden Building Justice projesi kapsamında aynı adı taşıyan bir film hazırlandı.

Ultan Guilfoyle’un yönetmeni olduğu Building Justice filmi bu yıl ABD New Orleans’ta 20-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Architecture & Design Film Festival kapsamında gösterilen mimarlık ve tasarım hakkındaki filmler arasında yer aldı.

Frank Gehry, Building Justice belgesel filminde şu soruyu soruyor: “İnsanlara insan gibi davranmaya başlarsak hapishane nasıl görünür?”

Filmde Amerika’nın önde gelen iki mimarlık okulu SCI-Arc ve Yale öğrencileri, insancıl bir hapishane ortamında çok daha az sayıda insanın hapsedildiği yakın bir geleceği düşünüyorlar.

2016 yılından beri bu konuya odaklanan Gehry yürütücülüğündeki mimarlık stüdyosunun öğrencileri, hapishane tasarımı üzerine fikirler geliştiriyorlar. Öğrencilerin projeleri yeni bir cezaevi tasarlamak yerine, cezaevinden çıkış yolu bulmaya yardım etmeyi hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın