Foster + Partners’dan Hyperloop Projesi

İngiliz mimarlık stüdyosu Foster + Partners, DP World Cargospeed isimli yüksek hızlı yük taşıma sistemi Hyperloop (hızyuvar, hızlı ulaşım aracı) için öneri olarak hazırladığı bir video yayınladı.

Norman Foster tarafından yönetilen uygulama konsepti, liman operatörü DP World ve geçen yıl Virgin Group’un sahibi Richard Branson’un önemli bir paydaş haline geldiği nakliye şirketi Virgin Hyperloop One ile işbirliği içinde tasarladı.

Proje ortakları, vakumlu tüpler ile saatte 700 mile kadar artan, hızlı ve güvenli nakliyat işlemi için Hyperloop teknolojisini kullanacak bir altyapı ağı oluşturmayı öngörüyor.

Hyperloop’un erken gelişimi her ne kadar insan taşımaya yönelik olsa da, ekip yük taşımacılığının, gelişmekte olan teknolojinin potansiyelini açığa çıkarabileceğini düşünüyor.

Proje ortakları, eşyaların hızlı bir şekilde taşınmasına yönelik taleplerin artıp, kargo ağının gelişmesini teşvik edeceğine inanıyor.

Konsept; Hyperloop istasyonlarının, eşyaların otonom yükleme araçları ile taşındığı otonom Hyperloop trenleriyle tüm limanlara dahil edilmesini kapsıyor.

Foster + Partners’ın kurucusu Norman Foster projeyi, “İnsanların ve eşyaların hareketi tüm şehirlerimizi birbirine bağlayan hayati altyapının bir parçası – ve şehirler toplumumuzun geleceği,” şeklinde açıklıyor.

Hyperloop kentsel ulaşım ve lojistiği yeniden icat etmeye çalıştığı için, geleceğin şehri düşündüğümüzden daha yakın.

Kentlerimizi geliştirip uyumlu hale getirmemizi sağlayacak, ve değerli gezegenimiz ve doğayla uyum içinde olacak yeni tasarımlar üretecek, entegre bir sürdürülebilir altyapı vizyonu geliştirmemiz önemli.

Hyperloop teknolojisi, şehirler arasındaki seyahat sürelerini büyük ölçüde azaltarak, eşyaları ve insanları hızlı bir şekilde taşıma potansiyeline sahip. Dünya çapında birçok varış noktası için tanınmış mimarlar tarafından bağlantılar önerildi.

BIG, Dubai için bir hiperloop sistemi tasarlarken, Fernando Romero Meksiko ve Guadalajara arasında bir çizgi planlıyor. Ve orta Avrupa’da, Bratislava, Viyana ve Budapeşte’yi birbirine bağlayacak bir öneri de mevcut.

ABD’de de ilerleme kaydediliyor; Elon Musk’ın Boring Company şirketine, Washington’dan New York’a bir Hyperloop tüneli yapımına başlaması için izin verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın