Farrels’tan Battersea için Radikal Bir Öneri

Terry Farrell & Partners neredeyse çökmüş durumda olan Battersea Elektrik Santrali için bir öneri sundu.

Firmanın Batı Londra için master plan hazırlıyor olması ve daha önce Lots Road Elektrik İstasyonu projesini yapmış olması dışında proje ile direk bir bağlantısı yoktu.

Rafael Vinoly, DRMM ve Ian Simpson Architects tarafından tasarlanmış olan mevcut bina, sahibinin banka tarafından icralık olmasıyla karşı karşıyaydı.

Tüm bunlar tartışılırken Farrels mevcut plana karşı yaptıkları çalışma ile ilgili açıklamalarda bulundu. “1,5 milyar Euro’luk yeni bir istasyondansa, yine taze fakat farklı bir önerimiz var,” diyerek kendi fikirlerini sundu.


Terry Farrel & Partners’ın Master Plan Önerisi

Terry Farrell: “Daha önce yaşananlardan ders çıkarılarak bu kent simgesini korumak en doğrusu,” diyerek projelerini anlattı.

Konuşmasının devamında, çevresinde gelişen konut alanlarında artacak rantsal eğilimin yine santrale bağlı olduğuna dikkat çeken Farrel, bacaların olduğu ön ve arka cepheleri koruyarak kamusal alanların yaratıldığı bir plan önerdiklerini belirtti.

Bacaların kalması ile anıtsallık hedeflenirken, yenilenecek cephelerde kolonad sistem ile geçirgen bir yapı oluşturulacak olması, kamusal yapıyı destekler nitelikle olacak.


Farrel son olarak: “Bu proje Londra’nın en değerli dönüşüm merkezlerinden birinde yer alan bir kentsel imaj ögesi için yapılabilecek en pragmatik, aynı zamanda en marjinal örnek,” diyerek projelerinin yerindeliğini dile getirdi.

Etiketler

3 yorum

Bir yanıt yazın