Ettore Sottsass’ın Arşivi Fondazione Giorgio Cini’ye Bağışlandı

İtalyan mimar Ettore Sottsass'ın arşivi, mimarın eşi Barbara Radice tarafından Fondazione Giorgio Cini'ye bağışladı.

Fotoğraf: Giuseppe Varchetta

Ettore Sottsass’ın arşivi, kişisel yazılar, mimari tasarımlar, sergiler, iç mekanlar ve endüstriyel objeler, çizimler, fotoğraflar ve basılı materyaller, dergi tasarımları, Memphis Group belgeleri ve yazışmalar gibi 100.000’den fazla maddeden oluşuyor.

Fondazione Cini, “Analysis and Recording of Cultural Heritage in Venice” (ARCHiVe) adlı yeni bir merkez açtı. En yeni araçlar ve dijital teknoloji sayesinde ARCHiVe, San Giorgio Maggiore adasındaki kültürel mirası yavaş yavaş dijital olarak kaydedecek ve daha sonra çevrimiçi olarak kamuya açık hale getirecek. Sottsass arşivi, ARCHiVe tarafından tamamen dijital olarak kaydedilen ilk arşiv olacak.

Sottsass Arşivi’nin dijitalleştirilmesinin tamamlamasının yaklaşık 2 yıl sürmesi bekleniyor. Belgeler dijital hale getirildikten sonra, Fondazione Cini web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak erişilebilir hale getirilecek.

Sottsass Arşivi’nin diğer bölümleri daha önce mimarın kendisi tarafından Paris’teki Centre Pompidou’daki Kandinsky Kütüphanesi’ne bağışlanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın