Eskizlerle Bursa Sergisi Açıldı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimar Sinan Haftası 2017 yılı etkinlikleri kapsamında ‘Eskizlerle Bursa’ sergisinin açılışını yaptı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi organizasyonuyla hayata geçen sergide, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Dokgöz’ün kaleminden çıkan 60 eser Bursalı Mimarların beğenisine sunuldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, “Böyle bir çalışmayı Bursa’ya kazandırma imkânını sağladığı için aynı zamanda karikatür sanatçısı da olan Mimar meslektaşımız Doç. Dr. Deniz Dokgöz’e teşekkür ediyoruz. Çalışma kapsamında Bursa’nın önemli yapıları eskiz tekniği ile kâğıda döküldü. Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, Bursa’ya bir kültür hizmeti yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

4 günlük çalışma sürecinin ardından Bursa’nın 60 yapısını eskize dökme fırsatını yakaladığını ifade eden Doç. Dr. Deniz Dokgöz ise, Bursa’nın çok değerli ve tarihi yapılara sahip olduğunu belirtti. Doç. Dr. Deniz Dokgöz Bu eserlerin daha iyi korunması gerektiğinin altını da çizdi. 

Etiketler

Bir yanıt yazın