Ersa’ya “Red Dot” Tasarım Ödülü

Ofis mobilyası sektörünün önde gelen üreticilerinden Ersa'nın, Ece Yalım Design Studio imzasını taşıyan Twins adlı koltuğu, dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden Red Dot'a layık görüldü.

Ersa, ergonomi ve konforu buluşturan Twins’e “ürün tasarımı” kategorisinde verilen ödülü, 4 Temmuz’da Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen törende aldı.

Kalitenin üstün ve öncü tasarımla birleştiği ürünlere 1955 yılından bu yana verilen Red Dot Tasarım Ödülleri’ne, bu yıl 60 ülkeden 4.433 ürün başvurdu. Kazananlar, ünlü tasarımcıların oluşturduğu jürinin oylarıyla; inovasyon, estetik, hayata geçirilebilme potansiyeli, işlevsellik ve ergonomi gibi kriterler göz önünde bulundurularak belirlendi.

Tekli ve 2’li oturma birimi olarak tasarlanan Twins, bekleme alanlarının yanı sıra, yönetici odalarında misafir koltuğu olarak kullanılabiliyor. Tekli Twins koltuk, 2 simetrik parçadan oluşan yapısıyla, kullanıcının beden ağırlığına göre hafifçe esniyor, vücudunu kavrayarak konfor sunuyor. Dinamik formu, zengin renk seçenekleri ve keskin açılarıyla, çağdaş ve yalın mekanların düz dokusuyla hoş bir tezat oluşturan Twins, geniş karşılama mekanlarındaki çoklu kullanımlarda, ortama keyifli bir dinamizm katıyor. Twins’in kullanıcılara sunduğu 15 renk ve 4 ayak seçeneği, ürünün tercihe göre kişiselleştirilmesine olanak tanıyor.

Twins, “Red Dot” ödülünün yanı sıra, “Design Turkey 2010” kapsamında, ofis mobilyası dalında “İyi Tasarım” ödülünü de aldı.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Red Dot benim için itibarlı bir marka. Ersa’yı tebrik ediyorum öncelikle.

    Ama şunu da -Ersa özelinde değil de yeri gelmişken- kendi kendime soruyorum: Türk firmalarının ürünleriyle ilgili olarak kısa zamana aralıklarıyla “Red Dot kazandı” haberleri görüyorum. Acaba Red Dot işi Gayrimenkul Ödülleri ve/veya WAF tarzı bir ödül sistematiğine mi oturttu? Öncelikli soru başvuru ücretli mi ve başvuru ücreti ne kadar acaba?

Bir yanıt yazın